kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hafta sonu hava nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 27.02.2009 08:23
Güncelleme : 27.02.2009 20:36
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari ile zamanla Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde kuzeybatı kesimlerde (Marmara ve Kuzey Ege kıyıları) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

ÇANAKKALE'DEKİ ŞİDDETLİ POYRAZIN ETKİSİNİ KAYBETMESİYLE DENİZ ULAŞIMI NORMALE DÖNDÜ

Çanakkale'de, şiddetli poyrazın etkisini kaybetmesiyle deniz ulaşımı normale döndü.

Çanakkale ve ilçelerinde etkili olan poyrazın kuvvetini azaltmasıyla, dün geçici olarak durdurulan Geyikli-Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferlerine yeniden başlandı. Yetkililer, tüm hatlardaki seferlerin devam ettiğini bildirdi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari ile zamanla Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; Sabah saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya) yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Balıkesir, Bursa ve Bilecik ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, Kütahya ve Afyon çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, kıyılarda gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Gece saatlerinde göller yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirecek. Gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadenizin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; batısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yağışların; Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari ile zamanla Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...