Saruhan Tan, yemek işinde 'büyük şef'liğe oynayacak
Pınar ÇELİK EKONOMİ
25.02.2009
YKM Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Tan, Ankara'da restoran işletmecisi Gamze Cizreli'nin Big Chef's isimli restoran zincirine ortak oldu. Tan, üç yıl içinde sekiz yeni şube açacak..
Restoran işletmecisi Gamze Cizreli ile ortaklık yapan YKM Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Tan, Cizreli'nin Ankara'da büyüttüğü 'Big Chefs (Büyük şef) isimli restoran zincirini İstanbul'a getiriyor. Şu an restoran için Etiler, Beyoğlu ve Bağdat Caddesi'nde yer baktıklarını belierten Tan, "Restoranı yaza yetiştirmeyi umuyoruz" dedi. Açık mutfak uygulamasıyla müşterinin isterse mutfağa girip yemek yapabileceği bir konsepti yaygınlaştırmak istediklerini belirten Tan, "İçinde kendi pastanesi olan günlük ekmek ve pastaların yapıldığı bir restoran konsepti geliştiriyoruz. 2009'da iki şube açacağız. Biri martta Gaziantep'te Sankopark'ın içinde açılacak" dedi. Restoranın mönüsünün çok iddialı olduğunu ve benzerleriyle karşılaştırıldığında fiyatta yüzde 15 daha düşük ama kalite ve lezzette iki kat üstünde olacaklarını dile getiren Tan, "Pizzadan salataya kadar her şey olacak mönülerde. Sabahları brunch olacak. Aynı zamanda eğitim vereceğiz ve müşteri yemek yapacak ve beğenilirse satışı da yapılacak" dedi. Kendi şubeleri dışında özellikle Anadolu'da franchise ile de büyüyeceklerini dile getiren Tan, üç yıllık bir plan yaptıklarını ve 2011 sonuna kadar 8 şubeye ulaşmayı planladıklarını ifade etti. Tan markayı yurtdışına da açmak istediklerini söyledi.
Yayın tarihi: 26 Şubat 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/26//haber,BB216048CE7A45E0B56E141B2D7DD424.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.