kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Gülbeşeker

AHMET ÖRS
AHMET ÖRS
12.12.2008
Priscilla Mary Işın 1973'ten beri ülkemizde yaşıyor ve 1983'ten bu yana da Türkiye mutfak tarihini araştırıyor. Birçok çeviri ve telif eserde imzası var; aynı zamanda Türkiye Meyve Mirasını Koruma ve Veritabanı Oluşturma Projesi'ni başlatan ve son yıllarda bu alanda hızla yol alınmasında büyük katkıları olan kişi. Işın, son olarak Türk tatlıları tarihini konu alan Gülbeşeker başlıklı bir kitap yayımladı. Eser, bilimsel titizlikle kaleme alınmış. Osmanlı'daki zengin şeker çeşitleri ayrıntılarıyla incelenmiş; ardından macun ve çevirmelere, reçel helva, pişmaniyelere, pelte, lokum ve güllaca kadar ne kadar klasik tatlı varsa hepsi hakkında geniş bilgi sunulmuş. Gülbeşeker, klasik Türk tatlıları hakkında yayımlanmış en doyurucu eserlerden biri...
(Gülbeşeker / Türk Tatlıları Tarihi / Priscilla Mary Işın, Yapı Kredi Yayınları Lezzet Kitapları, 358 sayfa, 40 YTL)