Giriş Saati : 18.02.2009 16:14 Güncelleme : 18.02.2009 22:42
Eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol'un, oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı ve Yargıtayın bozma kararı çerçevesinde yeniden başlayan davaya Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, dava dosyasını bozma kararı gereği görüş alınması ve rapor hazırlanması için Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderdi.
Eski sevgilisi oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'un, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin bozma kararı çerçevesinde yeniden başlayan yargılamasına Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
Duruşmaya, tutuksuz sanık Gökhan Demirkol, avukatları Ömer Yeşilyurt ve Rıdvan Yıldız ile katıldı. Duruşmaya katılmayan Gamze Özçelik'i ise avukatları Fatih Volkan ve Makbule Tanış temsil etti. Özçelik'in babası Talat Özçelik de duruşmayı izledi. RAPOR İSTEMİNDEKİ YANLIŞLIK DÜZELTİLDİ
Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt, dava dosyasının daha önceki duruşmalarda gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurulu 6. İhtisas Kurulu'ndan geri döndüğünü belirterek, kurulun, mağdurun, sol kolu mühürlenerek hazır edilmesi halinde raporun verileceği gerekçesiyle dosyayı iade ettiğini bildirdi.
Dava dosyası incelendiğinde Yargıtayın bozma ilamında Gamze Özçelik hakkında istenen raporun Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan alınması gerekçesinin gösterildiğini hatırlatan Mahkeme Başkanı Söğüt, bu gerekçeye rağmen rapor isteminin yer aldığı yazının İstanbul Adli Kurumu 6. İhtisas Kurulu'na sehven gönderildiğinin anlaşıldığını söyledi.
Duruşmada söz alan sanık Gökhan Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt, Yargıtayın davayı bozma kararının yerinde olduğunu, Türk Tabipler Birliği'nin de, Hüseyin Üzmez olayıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi hakkında ''çocuk doktoru olmadan rapor verdiği için'' soruşturma başlattığını ifade etti. Hüseyin Üzmez'in yargılandığı Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'nin kurulun mağdur çocuğa yönelik verdiği raporu yok sayarak dosyayı Adli Tıp Kurulu Genel Kurulu'na iade ettiğini anlatan Yeşilyurt, kurulun Gamze Özçelik ile ilgili de, anestezi uzmanı olmadan rapor hazırladığını savundu. ''YARGIYA GÜVENİYORUM''
Kendilerinin, dava konusu cinsel ilişki sırasında baygın olduğu iddia edilen Gamze Özçelik hakkında ''Nedensellik'' istemiyle İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nda görevli üç profesörden 25 sayfalık rapor aldıklarını kaydeden Yeşilyurt, bu raporu mahkemeye sundu.
Aldıkları raporda Gamze Özçelik'in, Gökhan Demirkol'la cinsel ilişki sırasında iddiaların aksine duruş ve hareket pozisyonlarına göre koma halinde olmadığı görüşünün yer aldığını iddia eden Yeşilyurt, Özçelik'in ruh halinin bozulmadığının da bilimsel görüşle ortaya konulduğunu savundu. Müvekkili Gökhan Demirkol'un medyada suçlu olarak yansıtıldığını iddia eden Yeşilyurt, Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt'e, ''Müvekkilime sapık dendi. Medyada yargısız infaz yapıldı. Yargıya güveniyorum. Bundan sonra medyanın bu dava ile ilgili hüküm vermesine izin vermeyin'' dedi.
Bu sırada Yeşilyurt'un savunmasının esasa ilişkin olmadığını söyleyen ve tepki gösteren Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan, sanık Gökhan Demirkol'un olayın ortaya çıkmasıyla bir televizyon kanalında 23 dakikalık röportaj verdiğini söyledi.
İki avukatın karşılıklı tartışmaları Mahkeme Başkanı Söğüt'ün uyarısıyla sona erdi.
Avukat Ömer Yeşilyurt, anestezi uzmanının da yer alacağı yeni bir rapor istenmesini talep etti.
Avukat Fatih Volkan ile Makbule Tanış da, Gökhan Demirkol hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını taleplerini yineledi. DOSYA ADLİ TIP GENEL KURULU'NA
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Piroğlu, dava dosyasının Yargıtayın bozma karara çerçevesinde görüş alınması için Adli Kurumu Tıp Genel Kurulu'na gönderilmesini talep etti.
Taleplerin dinlenmesinin ardından mahkemenin ara kararını açıklayan Başkan Mustafa Zeki Söğüt, dava dosyasının yeni bir kopya oluşturularak Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bozma ilamı doğrultusunda görüş ve rapor hazırlanması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderilmesine hükmetti.
Söğüt, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun rapor hazırlama sürecinde Gamze Özçelik'i mevcutlu olarak talep etmesi halinde, duruşma günü beklenmeksizin bu konuda işlem yapılacağını da bildirdi. Mahkeme, sanık Gökhan Demirkol hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması taleplerini de reddederek, duruşmayı Haziran ayına erteledi.
Duruşmanın ardından Gökhan Demirkol ile birlikte adliyeden ayrılan Avukat Ömer Yeşilyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, medyaya yönelik eleştirilerini sürdürerek, haklarında çıkan asılsız haberlerde ilgili bundan sonra suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Avukat Fatih Volkan da, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun Yargıtay'ın bozma gerekçesine uygun olarak müvekkili Gamze Özçelik hakkında daha önce verilen ''ağır nöroz bozukluğu'' kararına ilişkin tüm raporları ve belgeleri inceleyerek görüş bildireceğini söyledi.
Yargıtayın bozma kararı çerçevesinde daha önce, Adli Tıp Kurumu'ndan, olayın gerçekleştiği tarihle Adli Tıp Kurumunun raporu verdiği tarih arasındaki farkın davaya etkisi sorulmuş, ruhsal bozulmaya, olayın basın ve yayın yoluyla duyurulmasının, mağdureye ait başka özel nedenlerin ya da sanığın fiili dışında sair etkenlerin katkı sağlayıp sağlamadığının belirlenmesi istenmişti.