kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ergun Özen Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Bernard Emie

Garanti Bankası 200 milyon $ tasarruf edip kârını artıracak

17.02.2009
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen 2009'da 200 milyon dolarlık tasarruf tedbiri alacaklarını söyledi. Özen "Kriz ortamındayız, sponsorluktan kiralara kadar her kalemde tasarrufa gideceğiz" dedi..
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bu yıl tüm harcama kalemlerinde ciddi tasarruf tedbirlerini alacaklarını açıkladı. Garanti Bankası'nın, 50 milyon euro tutarındaki kredi anlaşmasının töreninde konuşan Özen "2009 yılı kriz ortamı" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Ciddi şekilde bütün harcama kalemlerinde tasarruf tedbirleri aldık. Bütçeden 200 milyon dolarlık bir tasarruf tedbiri bulup, çıkarttık. Tasarruf yapacağımız kalemler arasında sponsorluk giderlerinden tutun, elektrik, suya, kiralara kadar her kalem var."

TAKİPTEKİ KREDİLER ARTAR
Takipteki kredilerin toplam kredilere oranının yüzde 3.5 seviyesine çıkmasını beklediğini ifade eden Özen "Bu konuda, sektörde en iyilerden bir tanesiyiz diye düşünüyorum. Bizim takipteki kredilerin oranı yüzde 2.5'larda. Ama 3.5'lara doğru gittiğini görüyorum. Özkaynağımız, yaratabildiğimiz kar itibariyle bunların hepsine çok rahat karşılık ayırabildiğimiz için, bu ortamda 3.5'in de ben iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

KREDİLER DÜŞTÜ
Son 3-4 ayda kredilerin düştüğüne dikkat çeken Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen " Büyük proje finansman kredileri, yatırım kredileri çok çok azaldı. Talep bıçak gibi kesilmedi, ama hakikaten çok çok azaldı. İşletme sermayesi azaldı. Niye? Çünkü şirketlerin ciroları düşmüş vaziyette. Şirketlerin ciroları düştüğü için daha az işletme sermayesi ihtiyacı hissediyorlar. Talepte düşmeyen bir şey var ki, o da hakikaten yeniden yapılandırma veya başka bankanın kredisini kapatma veya sektörün çok vermek istemediği türden kredilere olan talep devam ediyor. Onun için bu stok düşüyor" dedi. Sürecin 3-4 ay daha böyle devam edeceğini öngören Özen şunları kaydetti: "Dikkatli olmak zorundayız. Likit kalmak zorundayız. Benim görebildiğim 3-4 ay daha böyle devam edecek. İyi işler de gelmiyor değil. Onun için çok moralimizi de bozmuyoruz. Gayet iyi işler de geliyor.''