kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Merkez faizle tansiyon ölçecek ABD'nin enflasyonu izlenecek

16.02.2009
Yurtiçi ve yurtdışından yoğun veri akışı ile haftaya başlayacak olan piyasalar, perşembe günü Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararına odaklandı..
Finansal piyasalar, veri bombardımanın yaşanacağı bir haftaya başlıyor. Yurtiçinde ekonomi gündemini belirleyecek en önemli gelişme, perşembe günü Merkez Bankası'nın (MB) açıklayacağı faiz kararı olacak. MB, son üç toplantıda aldığı sürpriz kararlarla faizleri 3.75 puan indirmiş ve yüzde 13 seviyesine çekmişti. Enflasyondaki düşüş eğilimi ve büyüme cephesinde çalan alarm zilleri nedeniyle MB'nin faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor. Beklentiler, Merkez'in bu hafta yapacağı toplantıda faizleri 50 ila 100 baz puan indireceği yönünde. Bugün açıklanacak istihdam verileri ve tüketici güven endeksi verileri yakın takip edilecek. Küresel krizle birlikte tırmanmaya başlayan işsizlik, Kasım 2008'de yüzde 10.9'a yükselmişti. Yılın ilk tüketici güven verisi de bugün açıklanacak. 2008 sonunda hafif bir yükselişle 69.9'a yükselen tüketici güven endeksinin, yükselişini sürdürüp sürdüremeyeceği büyük merak konusu.
Yurtdışında gündem yine ABD olacak. Hafta boyunca ABD'de açıklanacak olan makro veriler yakından takip edilecek. Çarşamba, ocak inşaat verileri ve sanayi üretimi; perşembe, ocak üretici fiyatları, cuma ise tüketici fiyatları verileri açıklanacak. ABD dışında, cuma Euro Bölgesi satınalma yöneticileri endeksi gündemin önemli maddelerinden olacak.