kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saldırgan gruba pembe iç çamaşırı

Giriş Saati : 10.02.2009 16:52
Güncelleme : 10.02.2009 22:16
Yeni Haber
Hindistan'da bara içmeye giden kadınlara yönelik saldırıyı protesto eden bir grup, saldırının faili aşırı sağcılara, Sevgililer Günü'nde pembe iç çamaşırı göndereceğini açıkladı.

Kendilerine "Pub'a giden, özgür ve ilerici kadınlar konsorsiyumu" adını veren ve sosyalleşme sitesi Facebook'ta bir araya gelen, aralarında erkeklerin de bulunduğu 5 binden fazla kişiden oluşan grup, geçen ay güneydeki Mangalore kentindeki bar saldırısıyla ilgili suçlanan "Sri Ram Sena" (Tanrı Ram'in ordusu) adlı aşırı sağcı fraksiyona Cumartesi günü provokatif bir hediye göndermeyi kararlaştırdı.

Fazla tanınmayan Sri Ram Sena adlı aşırı sağcı grubun kefaletle serbest bırakılan lideri Pramod Mutalik, Hindistan'da kadınların bara gitmelerinin kabul edilemeyeceğini söyleyerek, Sevgililer Günü'nün kutlanmasını da protesto edeceklerini açıkladı.

Perşembe günü Facebook'ta kurulan "Pub'a giden, özgür ve ilerici kadınlar konsorsiyumu" ise kadınlara, Sevgililer Günü'nde en yakındaki bara gitmeleri ve bir içki istemeleri çağrısı yaptı.

Grubun sözcüsü Nisha Susan, üyeleri haki renkli şortlar giyen sağcı gruba, Hindistan'a özgü bir iç çamaşırı olan ve "chaddi" adı verilen külottan göndererek alay etmek istediklerini ve pembe rengi de uçarı bir renk olduğu için seçtiklerini söyledi.

Susan, tüm ülkeden en az 500 parça pembe iç çamaşırı toplamayı ve Mutalik'in derneğine göndermeyi planladıklarını belirtti.

Mangalore kentinde geçen ay düzenlenen ve Hint ulusal televizyonunca da görüntülenen ve 30 kişinin tutuklandığı saldırı ülkede büyük şaşkınlık ve korku yaratmıştı.