kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İslam dünyasının kalbini fethetti"

CİHAN
Giriş Saati : 31.01.2009 12:12
Güncelleme : 31.01.2009 23:26
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı, Sri Lanka'da büyük yankı uyandırdı.

İngilizce yayınlanan Gulf News ve Khaleej Times gazetelerinde üst düzey yöneticilik yapan Sri Lankalı gazeteci-yazar Latif Faruk, başkent Colombo'daki evinde yaptığı açıklamada, "Kesinlikle inanıyorum ki Türkiye başbakanının haksızlıklara karşı Davos'taki sert çıkışı ile yalnız ülkesinin değil İslam dünyasının da itibarını korudu. Bundan böyle Erdoğan İslam dünyasının aklını ve kalbini kazanmıştır." dedi.

Malezya eski Devlet Başkanı Dr. Mahathir bin Muhammed'in önsöz yazdığı "Terörle Savaş ve Söylenmeyen Gerçekler" kitabının yazarı Faruk, "Erdoğan Davos'tan sonra haksızlığa uğramış, onuru kırılmış yüz milyonlarca Müslümanın zulme karşı başkaldırışının gerçek temsilcisi olmuştur" şeklinde konuştu. Geçen hafta İsrail'i savaş suçu işlediği gerekçesi ile Lahey Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet eden Faruk, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in daha Gazze'de akan kanlar durmadan hangi yüzle Dünya'nın karşısına çıkıp yaptıkları soykırımı savunduğunu hayretle izlediğini dile getirdi. Arap dünyasının sessizliğinden yakınan gazeteci Türkiye'yi İslam dünyasının "feneri" olarak niteledi.

Sri Lanka'da İngilizce yayınlanan Daily Mirror gazetesinin editör yardımcısı Amin İzzettin, Erdoğan'ın bu davranışı ile İslam dünyasının onurunu koruduğunu ifade etti. İzzettin, "Gazze'de yapılan vahşete karşı koskoca İslam dünyasından neden Hugo Chavez gibi bir lider çıkmadı diye çok düşünüyorduk. Bizim için o gece Davos'ta bir kahraman doğdu. Selahaddin Eyyübi'nin ölmediğini anladık. Dünya Müslümanları ve barışı seven herkes artık Erdoğan'ı selamlıyor" dedi.