kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kıbrıs sorununa çözüm müzakereleri devam ediyor

Giriş Saati : 28.01.2009 11:45
Güncelleme : 28.01.2009 23:54
Yeni Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 17. kez bir araya geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas, ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yeniden bir araya geldi. Talat ile Hristofyas'ın görüşmesine, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer da katılıyor. Görüşmede liderlerin "mülkiyet" konusunu ele alacakları kaydedildi.

TALAT VE HRİSTOFYAS GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yaptığı görüşme sona erdi.

Bugün "mülkiyet" ana başlığını görüşmeye başlayan taraflar, mülkiyetle ilgili genel prensipleri içeren karşılıklı resmi önerilerini sundu.

Lefkoşa ara bölgedeki görüşme 3 saat sürdü ve bunun 1 saati liderler arasında baş başa geçti.

Görüşmenin ardından liderler açıklama yapmadan bölgeden ayrılırken, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun, görüşmeyle ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Liderlerin önce bir saat baş başa görüştüğünü, ardından iki tarafın heyetleriyle masaya oturduğunu belirten Zerihoun, mülkiyetle ilgili ilkelerin ele alındığını ve iki tarafın önerilerini sunduğunu söyledi.

Genel prensipleri içeren bu önerilerin, mülkiyet konusunda yapılacak görüşmeleri yönlendirecek ilkeler olduğunu belirten Zerihoun, bir sonraki görüşmenin 4 Şubat'ta yapılacağını, o gün tarafların, karşılıklı önerilere yanıtlarını ileteceğini kaydetti.

Zerihoun, liderlerin temsilcileri Özdil Nami ve Yorgos Yakovu'nun da "Yönetim ve Güç Paylaşımı" konusundaki pürüzleri gidermek için önümüzdeki hafta bir araya geleceklerini belirtti.

Zerihoun ayrıca liderlerin baş başa görüşmeleri sırasında, Teknik Komiteler'de kültürel miras konusunda varılan anlaşmayı teyit ettiklerini de açıkladı.