kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İsrail askerleri kızlarımı kasten öldürdü"

İHA
Giriş Saati : 24.01.2009 13:37
Güncelleme : 24.01.2009 21:52
Yeni Haber
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 3 kızını kaybeden Filistinli doktor İzzeldin Ebu el-Ayş, İsrail askerlerinin kasıtlı olarak evini vurduğunu söyledi.

Cebeliye mülteci kampında yaşayan ve Şifa Tıp Merkezi'nde çalışan jinekolog el-Ayş'ın Gazze'deki İslam Üniversitesi'nde ekonomi ve iş yönetimi bölümünde okuyan 20 yaşındaki kızı Bisan ile, diğer kızları Mayar (15) ve Aya (14) İsrail tankının evlerini vurması sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıda el-Ayş'ın 17 yaşındaki yeğeni Nur da ölmüştü.

Saldırıda en küçük kızı ile iki kardeşi ve bir yeğeni de yaralanmıştı. Kızlarının ölümünden sonra gözyaşları içinde feryad ederken çekilen görüntüleri dünya medyasında yayınlanan Filistinli doktor, İsrail birliklerinin kasıtlı olarak ailesini hedef aldığını söyledi.

İsrail hastanelerinde uzun yıllar çalışması ve İbranice bilmesinden dolayı, saldırılar boyunca birçok İsrail televizyonuna canlı yayında bağlanan el-Ayş, olayın trajik bir hata olduğu yönündeki açıklamaları reddederek, "İsrailliler doğruyu biliyorlardı. Bu saldırının kasıtlı olduğuna eminim. İki dakika içinde iki tank mermisi binada benim apartmanımı vurdu.Hesaplanarak açılmış bir ateş. İsrailliler benim evimin orada olduğunu çok iyi biliyorlardı" dedi. Bu arada Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan Gulf News gazetesi bugünkü nüshasında, el-Ayş'ın evinin duvarlarında açılan büyük delikleri, kızlarının parçalanmış cesetleri, kana boyanmış yer ve duvarların fotoğraflarını yayınladı. Hala olayın şokunu üzerinden atamayan el-Ayş gazeteye yaptığı açıklamada, "Bu bir suçtur. Gerçeği itiraf etmelerini istiyorum. Ailemin ölümünün İsrail'deki insanların gözlerini açmasını istiyorum. Gazze saldırısı bir katliamdı. İsrail ordusu, Gazze'de hareket eden ne varsa vurdu. Fakat hiçbir şey başaramadılar" dedi. Eşini bu olaydan sadece iki ay önce kanserden kaybeden Filistinli doktor, akrabalarının yaşadığı binanın diğer katlarının ise saldırıda hiç zarar görmediğini ifade etti.