kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gül - Başbuğ - Erdoğan

Baş döndüren trafik

ANKARA
09.01.2009
Org. Başbuğ'un Gül ile haftalık görüşmesi öncesinde Başbakan Erdoğan'ı ziyareti heyecan yarattı. Genelkurmay "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a gelişmelerle ilgili değerlendirmeler sunuldu" dedi..
SAAT SAAT ANKARA
12.30:
İçişleri Bakanı Beşir Atalay Başbakanlık'ta.
13.15: MİT Müsteşarı Emre Taner Başbakanlık'ta.
14.15: Genelkurmay Başkanı Başbuğ Başbakanlık'a geldi.
14.45: Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı Atalay'ı kabul etti.
15.35: Başbuğ, Cumhurbaşkanı Gül'le görüşmek için Köşk'e gitti.
18.00: İçişleri ve Adalet bakanları Başbakanlık'a geldi.

Ergenekon soruşturmasında önceki gün emekli orgeneral, eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç ve 28 Şubat döneminin Genelkurmay Hukuk Müşaviri emekli tümgeneral Erdal Şenel'in gözaltına alınması ve böylece Ergenekon soruşturması kapsamında toplam 7 emekli generalin bulunması, TSK'nın komuta kademesinde hareketliliğe yol açtı. Komutanların Genelkurmay Karargâhı'nda önceki gün geç saatlere kadar süren toplantılarının ardından dün Ankara'da sabah saatlerinde gelen ilk haber, askerlerin haftalık bilgilendirme toplantısının iptal edildiği oldu. Gözler, Çankaya Köşkü'ndeki haftalık "olağan" Cumhurbaşkanı Gül-Orgeneral Başbuğ görüşmesine çevrildi. Ancak 75 dakikalık Başbakan Erdoğan-İlker Başbuğ görüşmesi gündeme bomba gibi düştü. Saat 14.30'daki Gül'ün Başbuğ'u kabulünün 15.15'e ertelendiği duyuruldu. Erdoğan, saat 14.15'te Başbuğ'u kabul etti ve görüşme 15.30'da sona erdi. Randevuyu Başbuğ'un istediği öğrenildi. Bu sırada Ergenekon operasyonlarıyla ilgili bilgi vermek üzere saat 14.45'te, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Çankaya Köşkü'ne çıktı. Cumhurbaşkanı ile 55 dadika görüşen Başbuğ, daha sonra Köşk'ten ayrıldı.

TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA
Görüşmelerin hemen sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan basın açıklamasında, "Genelkurmay Başkanı bugün öğleden sonra yapmış olduğu görüşmelerde; özellikle dün yaşanan gelişmelerle ilgili görüş ve değerlendirmelerini, sırasıyla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmuşlardır" denildi.