kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Egemen Bağış

Bağış, başmüzakereci

Ergun AKSOY - ANKARA
09.01.2009
AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Avrupa Birliği Başmüzakereciliği görevine getirildi. Devlet Bakanlığı'na da atanan Bağış'la kabinedeki bakanlık sayısı da 25'e çıkmış oldu..
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın fiilen yürüttüğü Başmüzakereciliğe getirildi. Bağış, bu görevini Devlet Bakanı sıfatı ile gerçekleştirecek. Bağış'la ilgili kararname Köşk'ten onaylandı ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. AB ile ilişkilerin soğuduğu eleştirileri Başbakan Tayyip Edoğan'ı harekete geçirdi. Dışişleri ile Başmüzakereciliğin ayrılması yolunda hem parti içinden hem de dışarıdan gelen seslere kulak veren Erdoğan son dönemde parti içinde yıldızı parlayan Egemen Bağış'ı "Devlet Bakanı ve Başmüzakereci" olarak görevlendirdi. Bu görevlendirmeyle birlikte bakanlık Sayısı 24'ten 25'e, devlet bakanlığı sayısı da 9'dan 10'a yükselmiş oldu.

LAYIK OLACAĞIM
Fas'ta iktidar olan İstiklal Partisi'nin kongresinde bulunan Bağış, haberi yakın çevresinden öğrendi. Bakan olduğunun duyulmasından sonra telefonları susmayan Bağış, önce eşi ve ailesi tarafından tebrik edildi. Bağış, SABAH'a, "Sayın Başbakanımızın Cumhuriyetimizin en önemli projesi olan Avrupa Birliği üyeliği için beni Başmüzakereci olarak tayin etmesinden sonra bu görevi layıkıyla yerine getireceğim. Elimden gelen tüm çabayı göstereceğim" dedi. 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde ABD'de New York'ta Türklerle ilgili derneklerde çalışırken AKP tarafından keşfedilen ve milletvekili adayı gösterilen Egemen Bağış, İstanbul Milletvekili olarak ilk olarak Bağış, Erdoğan'ın yurtdışı gezilerinde çevirmenlik ve danışmanlık yaptı. Daha sonra dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi. Bağış'ın bu göreve getirilmesindeki en önemli etken "2010 Kültür Başkenti İstanbul" girişimleri çerçevesinde yürüttüğü kulis faaliyetlerinde yıldızı daha da parladı.