kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Baykal

Baykal'dan sert yanıt: İntikam kokusu aldım

ANKARA
08.01.2009
Baykal, operasyonu değerlendirdi: Türkiye tarihi bir virajı dönüyor. Cumhuriyet'le hesaplaşılıyor. Ancak rejim değişikliğinde bu tabloya rastlanır..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon'daki son tutuklama dalgasına sert tepki göstererek bunun siyasi bir intikam ve hesaplaşma olduğunu iddia etti. "İntikam kokusu alıyorum" diyen Baykal, böyle bir tablonun rejim değişikliği dönemlerinde görüldüğünü savundu. Cumhuriyetin temel değerleriyle hesaplaşılıdğını ileri süren Baykal, sıranın kendisine geleceği kaygısına yönelik bir soruya "Kaygı yaşamıyorum ama bu böyle bir olasılığı hiçbir zaman düşünmemem anlamına gelmez" yanıtını verdi. Baykal, şok operasyonların ardından akşam saatlerinde MYK üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Baykal'ın endişe ve görev çağrısı içeren mesajları şöyle:

* TARİHİ VİRAJ DÖNÜLÜYOR: Her gün yaşanan gelişmeler birbiri ardından Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçmiş olduğunu gösteriyor. Bugün yine bu köklü dönüşümü, geçişi ortaya koyan bir takım gözaltı uygulamalarına tanık olduk. Hiç kuşku yok ki Türkiye tarihi bir virajı dönüyor.

* İNTİKAM OPERASYONU: Yaşananlar hukukun değil, siyasetin gereği olarak gerçekleştiriliyor. Çok açıktır ki ancak rejim değişikliği yaşanan ülkelerde, rejim değişikliği dönemlerinde böyle tablolarla karşı karşıya kalınır. Humeyni öncesi-sonrası, Hitler öncesi-sonrası gibi... Şimdi de birdenbire toplumun saygın isimleri yer değiştiriliyor. Bu bir hesaplaşmanın gereği olarak siyasi intikam duygusuyla yapılıyor. Adeta bir intikam operasyonu...

* DAVANIN ARKASINDA İKTİDAR VAR: Hukukun icabı değil, siyasetin icabı yerine getiriliyor. Hiç şüphe yok ki bu davanın arkasında iktidar vardır, tartışma götürmez bir gerçektir; siyasal bir davadır.

* CUMHURİYET SAVUNUCULARINA GÖZDAĞI: Parsel parsel adalet olmaz. Adalet bir bütündür. Dalga dalga tutuklamalarla hukuk yerine getirilmez. Yapılanlar, gözaltına alınanların kişiliğiyle ilgili değildir, savundukları cumhuriyet değerleriyle ilgilidir., Cumhuriyet'in temel ilkeleriyle, Cumhuriyet'in temel değerleriyle hesaplaşılmaktadır. Bundan sonra Cumhuriyet'e sahip çıkacaklara, Cumhuriyet'i savunacaklara gözdağı verilmektedir.

* ALARM VERİYORUM: Bu projeyi yapanlar ve uygulayanlar için de, köşesine çekilip izleyenler için de bu gidiş iyi bir gidiş değildir. Topluma alarm vermek istiyorum. Herkes, düşünsün, sessiz kalanlar sorumluluğun bir parçası olur.