Tuncer KILINÇ (Emekli Orgeneral)
İLİŞKİLİ HABERLER
28 Şubat'ın simge isimleri gözaltında
28 Şubat'ın simge isimleri gözaltında
Tuncer KILINÇ (Emekli Orgeneral)
Eski MGK genel sekreteri. 28 Şubat'ta Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapıyordu. Birçok söyleşide "Milliyetçiliğin artık suç" olarak algılanmaya başladığını savunmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde de ilginç yorumlar yapan Kılınç, Abdullah Gül'ün adaylığı için "Ya türban ya Çankaya" demişti. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi rektörü Kemal Alemdaroğlu ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği konferanslara konuşmacı olarak katılmıştı. Oğlunun yapımcı ve yönetmen yardımcılığını yaptığı 'Dondurmam Gaymak' filminin galasına katılan Kılınç'ın, çıkışta Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili "Tayyip Bey eşinin başını açarsa, başımla beraber, Köşk'te otursun" yorumu çok konuşulmuştu.
Kemal YAVUZ (Emekli Orgeneral)
28 Şubat sürecinde İkinci Ordu Komutanı'ydı. Emekli olduktan sonra TSK'nın sivil sesi olarak tanınmaya başladı. Stratejik yazı ve yorumlarıyla dikkat çekti. Çeşitli kuruluşlarda hükümete yönelik ağır eleştiriler içeren konuşmalar yaptı. Milli Güvenlik Kurulu'nun sivilleştirilmesine şiddetle karşı çıktı.
Erdal ŞENEL (Emekli Tümgeneral)
28 Şubat döneminde Genelkurmay Adli Müşaviri olarak görev yaptı. O süreçte yargı mensuplarına, medya ve iş dünyasına Genelkurmay karargahında verilen brifinglerin metinlerini kontrolden geçiriyordu. Şenel'in ismi, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner ve Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak ile gündeme gelmişti.
Kemal GÜRÜZ (Eski YÖK Başkanı)
28 Şubat sürecinde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) başkanlığı yaptı. Üniversitelere türban yasağı Gürüz döneminde en katı şekilde uygulandı. Yurtdışında devlet adına yükseköğretim yapan öğrencilerden adı irticai faaliyetlere karışanların üniversitelerle olan ilişiği kesildi.
İbrahim ŞAHİN (Eski Özel Harekâtçı)
Susurluk kazasından sonra adı en çok gündeme gelen polis şeflerinden biri. Eski Özel Harekât Dairesi Başkan vekili. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Özel Harekât Dairesi'nin kurulmasını sağladığı için "polisin genelkurmay başkanı" olarak anılan Mehmet Ağar'ın en has adamlarından biriydi. Abdullah Çatlı'nın arkadaşı. Topal cinayetine karışan özel tim polislerini koruduğu ve Tarık Ümit'in kaçırılmasında rol aldığı gerekçesiyle soruşturma geçirdi. Yargılandığı Susurluk davasında 6 yıl hapis cezası alan Şahin, geçirdiği trafik kazası sonrası bilincini yitirdiği gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildi. Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'le ilişkili olduğu biliniyor.
İLİŞKİLİ HABERLER
28 Şubat'ın simge isimleri gözaltında
Yayın tarihi: 8 Ocak 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/08//haber,4AE5A32D66074859901534EC4D2003CF.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.