kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saldırıya tepkiler büyüyor

Giriş Saati : 04.01.2009 12:10
Güncelleme : 04.01.2009 19:06
Yeni Haber
İsrail'in Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırıları, İstanbul'da bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Saadet Partisi, Alperen Ocakları ile İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye kişiler, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Levent'teki yerleşkenin yakınındaki Büyükdere Caddesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ayrımında toplandı.

Trafiği kısmen aksatarak İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, ''Filistin'deki Müslümanlar'ın kurtuluşu'' için dua etti.

Büyükdere Caddesi'nden İsrail Başkonsolosluğu'na yürümek isteyen grup, panzerlerin de desteğinde çevrede yoğun önlemler alan güvenlik kuvvetlerince durduruldu. Kısa süreli yaşanan arbede sırasında polis bariyerini aşarak başkonsolosluk önüne gelen bazı eylemciler, burada da önlem alan polislerce engellenerek, yerleşke dışına çıkartıldı.

Bu sırada polisten aldığı izinle bir otomobilin üzerine çıkan bir kişi, gruba ''sakin olmaları'' çağrısında bulundu. Bunun üzerine Büyükdere Caddesinde yeniden bir araya gelen grup, toplu şekilde yapılan duanın ardından yaklaşık 4 saat süren protesto gösterisini bitirdi.

Öte yandan, başkonsolosluğun bulunduğu sokağın girişindeki bir şirkete ait plazanın önündeki şirket flamaları göstericiler tarafından direklerden indirilerek, yerine 2 adet Filistin bayrağı asıldı.

AA