Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. 5 dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve döğülmüş fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* 3 adet elma
* Yarım limon suyu
* 1 çay bardağı su
* 1 adet çubuk tarçınSüslemek için:
* Krem şanti
* 2 kaşığı döğülmüş şamfıstığı
* * *
Milföyde kuzu pirzola
Pirzolaları hiç döğmeden yapışmaz yüzeyli bir tavada 1- 2 dakika hafifçe kızartın. Başka bir kabın içinde salça, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. Hafifçe kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını düz bir zemine tek tek serin. Pirzolaları milföylere sarın. Milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet kuzu pirzola
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
* 6 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta sarısı
* Tuzl Karabiber
Yayın tarihi: 29 Aralık 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/29/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.