kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Süryaniler Meryem Ana Kilisesi'ndeydi...

Noel'de ortak dua 'Barış' oldu

25.12.2008
Hz. İsa'nın doğuşunu milyonlarca Hıristiyan kutladı. Noel kutlamalarına eşlik eden Müslümanlardan Papa'ya kadar her kesimden barış mesajı geldi..
Her yıl 24 Aralık'ı 25'ine bağlayan gecede Hz. İsa'nın doğumunun anıldığı Noel, bu yıl 2.1 milyar Hıristiyan tarafından coşkuyla kutlandı. Kutlamalara diğer dinlere mensup milyonlarca kişi de eşlik edip barış mesajları verdi. Irak'ta ise Hıristiyan azınlık Noel'i ilk kez resmi tatil olarak kutladı.

* Papa 16'ncı Benedict tarafından yayınlanan Noel mesajına da barış kaygısı damgasını vurdu. İsrail ile Gazze'deki Hamas yönetimi arasında son günlerde gerginleşen gelişmelere değinen Papa, "Ortadoğu'da şiddetin sona ermesi çağrısı yapıyorum. Kalplerin birbirine açıldığı yerde sınırlar da sonuna kadar açılacaktır" dedi.

FİLİSTİN LİDERİ DE KATILDI

*
İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Batı Şeria'nin Beytüllahim kentinde olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapılan Noel kutlamalarına Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Başbakanı Salam Fayad, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed de katıldı.

* İtalya'da ise Cenova kentinde bir kilise ve Venedik'te bir okul, yaptırdığı maketlere cami figürü de koyunca iktidar ortağı aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi'nden tepki geldi.

* 2008'de ekonomik kriz ile ağır bir darbe alan ABD'de, yeni yıla umut dolu bir giriş için, tarihi New York Borsası'nın Manhattan'daki binasının sütunlarına özel süslemeler yapıldı.