Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. 1 saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.
Malzemeler
*
400 gr. kıyma
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 kahve fincanı irmik
* 1 adet soğan
* 3 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı karabiber
* Kimyon
* Kırmızıbiber
* Tuz
* * *
Pazılı kolay börek
Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan bir miktar orta boy fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayın. Yarısından azını tepsiye yaydığınız yufkanın üzerine koyun. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. İçi için, margarini eritin, küçük doğranmış soğanla pazıları yağda çevirerek kavurun. Pazılar pişince tencereyi ocaktan alın. Peynir ve kırmızıbiberi ekleyip, karıştırın. Yufkanın üzerine pazılı harcı yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımı sürüp, kenarları sarkan yufkayı içe doğru kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında 40 dakika pişirin.
Malzemeler
*
2 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet yufka
İçine:* 1 adet soğan
* 1 kg. pazı
* 1 çorba kaşığı margarin
* 200 gr. beyaz peynir
* Kırmızı biber
Yayın tarihi: 26 Aralık 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/26/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.