Pırasaların başını kesip, temizleyin. Küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp, üzerine su ekleyin. İyice haşlayın. Tel süzgeçten geçirip, iyice ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp, bekletin. Bu arada, ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu ilave edin. Hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Uzun topaklanmaması için iyice karıştırın. 5 dakika daha pişirip, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 3 adet pırasa
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 4 su bardağı su
* Tuz
Tavuklu puf böreği Unu derin bir kaba koyup, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz, süt ve sirkeyi ekleyin. Yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru kaptan alıp, düz bir zeminde 5-10 dakika daha yoğurun. Folyoya sararak 30 dakika dinlendirin. Bu arada iç malzemesi için tavuk göğsünü haşlayın ve ince ince didikleyin. Başka bir kapta, margarinle unu kavurun. Üzerine sıcak sütü ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tavuk parçalarını da ekleyerek, karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru tezgah üzerine alıp, yarım santim kalınlığında açın. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Daha sonra hamuru yuvarlayıp rulo yapın. 3'e bölün ve 3 parçayı da üst üste koyun. Elinizle yuvarlayarak inceltin. Bıçakla 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak, bezeler yapın. Üzerini nemli bir bez örtün. Hazırladığınız bezelerden herbirini 40 santim çapında açın. Hamur dairesinin yarısına, hazırladığınız içi bir tatlı kaşığıyla aralıklarla koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur kesici ile yarım daire şekilleri kesin. Sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu serili bir tabağa alın.
MALZEMELER 10 kişilik
* 2 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı sirke
* Yarım su bardağı süt
* Tuzİçi için:
* 1 adet tavuk göğsü
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
Yayın tarihi: 25 Aralık 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/25/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.