kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Sihirli değnek

19.12.2008
Malzemeleri
* 8 dilim balkabağı
* 3 su bardağı şeker

Yapılışı

1. Yıkanmış kabaklara şekeri ekle.
2. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıp şerbeti koyulaşıncaya dek pişir.
3. Soğuyunca püre yap.

Sosu için
* 2 bardak ceviz
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 kutu kaymak

1. Şekeri teflon tavada karamel yap.
2. Üstüne cevizleri ekle, çabucak karıştır.
3. Soğuyunca havanla döv.
4. Payrekse kabak püresinin yarısını düzgünce yay.
5. Üstüne kaymağı düzgünce yay.
6. Dövülmüş ceviz krokanın yarısını serpiştir.
7. Kabak püresinin kalanını düzgünce yay.
8. Dövüşmüş ceviz krokanın kalan yarısıyla üstünü süsle.