kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sam’in başındaki çiziği görüp doktora giden anne Tiffnie ile baba Manuel, "Erken fark etmesek oğlumuz ölecekti" dedi.

Bebeğin beyninden iki ayak, bir el çıktı

DIŞ HABERLER
18.12.2008
ABD'de 3 günlükken "Beyninde tümör var" denilen bebek, 3 ay sonra ameliyata alındı. Ama bebeğin beyninden tümör değil, ikizinin kısmen oluşmuş organları çıktı..
ABD'nin Colorado eyaletinde dünyaya gelen Sam isimli bir bebeğe doktorlar daha üç günlükken "Beyninde tümör var" teşhisi koydu. Tümörün alınması için yapılan ameliyatta ise inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. Sam'in beynindeki tümör değil, anne karnındayken beyninde gelişen bir başka fetüstü. Tümörün içinden iki bebek ayağı, bir küçük el, uyluk kemiği ve bağırsak dokusu çıktı. Şu an 3 aylık olan Sam'in sağlık durumu iyi. Ameliyatı gerçekleştiren doktor Paul Grabb, "Anne karnında ikizi olabilecek bir bebeğin gelişimi tamamlanmayarak buna benzer sonuç ortaya çıkabiliyor. Ancak bunun bebeğin beyninde olması ilginç. Bu bir ilk" dedi.

TOKAT'TA BENZER OLAY
Sam'in ebeveynleri Tiffnie ve Manuel Esquibel, bebeklerini herhangi bir tümör ve buna bağlı kanser oluşumunu önlemek için aylık kan testlerine getirdiklerini söyledi. Anne Tiffnie, "Sam'in başında bir çizik ve buna bağlı morarma gördük. Bunu erken fark edip doktora gittik. Yoksa oğlumuzun hayatını kurtaramazdık" dedi. Tıp litaratüründe 'fetus in fetus' adı verilen bu nadir rastlanan gelişim bozukluğu Türkiye'de de görülmüştü. Tokatlı Hatun Zeki isimli bir kadının doğurduğu bebeğinin karnından 2 kardeşinin fetüsü çıkarılmıştı.
Haberin fotoğrafları