kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dönüş çilesi başladı

Giriş Saati : 14.12.2008 13:20
Güncelleme : 14.12.2008 13:26
Yeni Haber
Dokuz günlük bayram tatili bugün sona eriyor. Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüşleri başladı. Tatilcilerin dönüş yolculuğu, Yalova'da Topçular feribot iskelesinde ve Bolu Dağı bölgesinde trafik yoğunluğunu artırdı.

Yarın iş başı yapacak çalışanlar, özellikle şehirlerarası trafiği yeniden hareketlendirdi. Dönüşlerde deniz yolunu tercih edenler Yalova'da Topçular feribot iskelesinde yoğunluğa sebep oldu. Öğle saatlerinden itibaren iskeleye gelmeye başlayan vatandaşlar araçlarıyla bekleme alanlarına alınarak feribota binmeyi bekliyor.

Tem Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu geçişindeki trafik yoğunluğu da artarken, Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, güzergahta önlemlerini artırdı. İstanbul istikametinde uzun araç kuyruklar oluşurken trafik nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Çoğu zaman durma noktasına gelen trafikte sıkılan vatandaşların bir çoğu araçlarını dinlenme tesislerine çekerek trafiğin açılmasını beklemeye başladı. Yetkililer trafik yoğunluğunun gece geç saatlere kadar devam edebileceğini belirttiler.

Öte yandan tatilcilerin dönüşü, Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu arasında arabalı vapurlar önünde de yığılmalara neden oldu.

Meteoroloji uzmanları, sürücüleri sise ve buzlanmaya karşı uyarırken, tatil dönüşü, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması içinse, Karayolları, Demiryolları ve Denizyollarında gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, özellikle şehirlerarası yolculuğa çıkacak olan sürücülerin araçları için zincir takoz ve çekme halatını bulundurmalarının hayati bir zorunluluk olduğu hatırlatmasını yaptılar.

Bayram tatilinin ilk ve son günlerinde kaza sayısının arttığını belirten yetkililer, tatilin ilk ve son günü yola çıkılmamasını öneriyor. Yetkililer, trafikte dikkat edilmesi gereken hususları ise şöyle sıralıyor:

"Sürücü dinlenmiş, uykusunu almış olarak yola çıkmalı. Aşırı hız yapmamalı, yerine geç ulaşmayı göze almalı. Sürücü ve yolcular emniyet kemerlerini mutlaka takmalı. Trafik kurallarına uyulmalı, sabırlı olunmalı ve hatalı sollama yapmamalı, köprü üstü, viraj, tünellerde kesinlikle sollama yapmamalı."

(ANKA)