kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Plansız yeme, obeziteyi tetikliyor

Giriş Saati : 11.12.2008 10:21
Güncelleme : 11.12.2008 22:11
Yeni Haber
Bursa Özel Bahar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Okur, kilo almak istemeyenlerin, ne yiyeceğini planlaması gerektiğini söyledi.

Tatil anlayışının açık büfede yemek yemeye dönüşümünün, çağımızın hastalığı olan obeziteyi de tetikleyici bir faktör olduğunu vurgulayan Okur, "Tatile çıkarken amacınız yemek yerine dinlenmek, eğlenmek ve gezmek olmalı." dedi.

Özellikle açık büfede, insanların kendini tutması gerektiğini ifade eden Dr. Yavuz Okur, "Tatillerde açık büfede de sağlıklı beslenme ve kiloyu koruyabilmek mümkün. Yemek çeşitlerini görmeden önce ne yiyeceğinizi planlayın. Tabağınıza yemek alırken seçeneklerin sizi cezbetmesine izin vermeden planınıza sadık kalın, seçimlerinizi günün kalan kısmında ne yiyeceğinizi düşünerek yapın. Öğle yemeğini fazla yediyseniz daha hafif gıdalardan oluşan bir akşam yemeği ile günü bitirin. Doyduğunuzu hissettiğiniz anda tabağınızı bırakın. Gün içine dağılmış ufak öğünler, iştahınızı baskılar ve enerji harcamanızı artırarak kilo almanızı engeller." diye konuştu.

CİHAN