kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başkana 'Ya sev ya terket' tepkisi

04.12.2008
İskenderun Belediye Başkanı Aslan'ın talimatıyla asılan "Bu vatan bizim, ya sev ya terket" yazılı afişler "Ortamın gerilmesine yol açar" denilerek eleştirildi..
Hatay'ın İskenderun ilçesinde bilboardlara, Demokrat Parti'li belediye başkanı Mete Aslan'ın talimatıyla asılan "Bu vatan bizim, Ya sev, Ya Terket" yazılı afişler tepkilere neden oldu. Yaklaşık bir hafta önce asılan afişlere ilk tepki Milliyetçi Hareket Partisi'nden geldi. MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, afişlerin 6 Aralık'ta İskenderun'da DTP'nin yapacağı miting öncesinde ortamın gerilmesine neden olabileceğini söyledi. DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan da Meclis'te Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlamasını isteyerek verdiği önergede "Alenen can güvenliğimizi tehdit eden bu uygulama karşısında nasıl bir yaptırım uygulamayı düşünüyorsunuz" diye sordu. İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan ise konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında afişlerin ilçede şehit edilen polisler ve DTP mitingi ile bağlantılı olmadığını, ilanların çok daha önce hazırlandığını söyledi.

'ASIL MİTİNG TAHRİK'
Aslan şunları söyledi: "Ne zaman, 2 şehit verdik ve DTP 6 Aralık'ta miting yapacağını söyledi, bu afiş o zaman değer kazanmaya başladı. Bana provokatör diyenler, 2 polisimizin şehit edilmesinin üstünden 7 gün geçmeden burada miting yapmaya kalkışıyor. Bu provokatörlük değil mi? Bu insanları tahrik etmek, insanları bölmek değil mi?"