kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Yanlışta ısrar, iftiradır

Mesnetsiz iddiaya, üstelik, yanlış meydana çıkmasına rağmen ısrar ediliyorsa"iftira" denir. Evet, Atilla Kart, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya iftira atıyor. Keşke beni bu yazımdan dolayı, açıklamasında belirttiği gibi mahkemeye verse... Belki Efkan Ala şahit olarak gelir ve gerçekleri anlatır.
CHP milletvekili Atilla Kart, 12 Mayıs 2008 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi'ne dayanarak, Efkan Ala'nın Denetim Kurulu'nda Oger'i temsil ettiğini ileri sürdü. Oysa, bugün sütunumda yayınladığım, 12 Mart 2008 tarihli belge, Denetim Kurulu üyeleri Mehmet Solgun ve İsmet Yılmaz'ın, "Boş olan Denetim Kurulu üyeliğine Hazine'yi temsilen Efkan Ala'nın seçilmesine oybirliğiyle karar verdiklerini" gösteriyor. Tekrar altını çizelim, tarih 12 Mart 2008 .
Atilla Kart'ın dayandığı Ticaret Sicili Gazetesi ise, 12 Mayıs 2008 tarihini taşıyor. Kart, "Biz Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yaptıktan sonra, Denetim Kurulu'ndaki 3 kişinin de Hazine'yi temsil etmesi hususunda muvafakatname imzaladılar" diyor. Herhalde, Kart, Ruhat Mengi'ye de böyle söylemiş olacak ki, Mengi, "Oger'in Denetim Kurulu üyeliklerinden birini, suç duyurusunun hemen arkasından gönüllü olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne vermesinin hiçbir mantığı yok" diye yazıyor. Oysa, Efkan Ala, Denetim Kurulu üyeliğine 12 Mart 2008'de (suç duyurusundan önce) Hazine'yi temsilen (yani C grubu hisseyi temsilen) atanmış. Demek, 12 Mayıs 2008 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi'nde bir maddi hata yapılmış. Nitekim 20 Kasım 2008 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi'nde, Efkan Ala'nın, C grubu hisseyi temsilen Denetim Kurulu'na atandığı, diğer iki Denetim Kurulu üyeliğine atanan Yrd. Doç. Tuna Tuğcu ve Prof. Aydın Gülhan'ın ise, Oger'in muvafakatnamesi uyarınca Hazine Müsteşarlığı adına aday gösterildiği belirtiliyor.
Yolsuzlukları takip etmek muhalefetin görevi. Ama, bir yanlışın peşine düştüğünüzde, hem temiz insanlara iftira atmış olursunuz, hem de herkesin vaktini boşa harcarsınız; kendi inandırıcılığınızı da kaybedersiniz.