kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Boyoz, çipura, nargile ve fayton...

28.11.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Boyoz, çipura, nargile ve fayton...
Ününün doruğa çıktığı 1955- 1963 yılları arasında bile, fırsat buldukça Paris'ten uçağa atlıyor, İzmir'e geliyor, sabahın yedisinde İkiçeşmelik'teki Abdi'nin fırınında sıcak sıcak boyoz yiyordu... Yoksul Türk ve Yahudi dostlarına yüklü paralar veriyordu. Hatuniye Camii karşısındaki kahvede nargile çeker, Şükran Lokantası'nda rakı sofrası kurdurur, İzmirli dostlarına Paris akşamlarını anlatırdı...
Çipura, rakı, roka, buzlu badem, martı ve faytona büyük tiryakiliği vardı...