Boyoz, çipura, nargile ve fayton...
İLİŞKİLİ HABERLER
Boyoz, çipura, nargile ve fayton...
Ününün doruğa çıktığı 1955- 1963 yılları arasında bile, fırsat buldukça Paris'ten uçağa atlıyor, İzmir'e geliyor, sabahın yedisinde İkiçeşmelik'teki Abdi'nin fırınında sıcak sıcak boyoz yiyordu... Yoksul Türk ve Yahudi dostlarına yüklü paralar veriyordu. Hatuniye Camii karşısındaki kahvede nargile çeker, Şükran Lokantası'nda rakı sofrası kurdurur, İzmirli dostlarına Paris akşamlarını anlatırdı...
Çipura, rakı, roka, buzlu badem, martı ve faytona büyük tiryakiliği vardı...
Yayın tarihi: 30 Kasım 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/30/pz/haber,8DCE93885CA649C7BD1FE5A6B5DC38C9.html
Tüm hakları saklıdır.