kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yusuf Yaran, 2 yıl önce Çırağan Oteli'nden Uzakdoğu'ya transfer olmuştu.

Hünerli ellerden günahkâr ziyafet

Murat KARPUZ /DIŞ HABERLER
28.11.2008
Pasta ustası Yaran'ın çikolatalar ve ünlü modelleri birleştirdiği çalışmasına, Rouge dergisi "Günahkâr Ziyafet" ismini verdi..
Türkiye'de adını yaptığı altın kaplama pastalarla duyuran Çırağan Oteli'nin pasta şefi Yusuf Yaran, 2006'da kariyer basamaklarındaki dev adımını Uzakdoğu'nun ünlü oteller zinciri Shangri-La'ya transfer olarak atmıştı. İki yıldır pasta şefi olarak görev yaptığı Filipinler'in başkenti Manila'daki yeni işinde de boş durmayan Yaran, ABD'nin yüksek tirajlı moda dergisi Rouge'a da konu oldu. Yaran'ın mutfağından çıkma çikolatalar ve dünyaca ünlü modellerin çekiciliğiyle bir kompoziyon oluşturan dergi bu çalışmasına "Günahkâr Ziyafet" adını verdi. Dergi, Yaran'ın pozları için " Ağız sulandıran ve baş döndüren çikolatalar, kadınları baştan çıkaran en önemli elementlerden biri" yorumunu yaptı.

KRALI DA AĞIRLAMIŞTI
Türk pasta şefi Yaran 2002-2006 yılları arasında çalıştığı Çırağan Oteli'nde Suudi Kralı Abdullah'ı ağırlamıştı. Daha 13 yaşındayken Bolu'nun aşçılarıyla meşhur ilçesi Mengen'de bir pastanenin mutfağında duyduğu vanilya kokusuna aşık olarak başladığı mesleğindeki hünerini Türkiye sınırları dışına taşıyan Yaran, Manila'daki yeni işyerinde Filipin sosyetesinin güzel kadınlarından büyük ilgi görüyor ve tatlılarını yiyen kadın müşterilerin mutfağa girerek kendisiyle tanışmak için ısrar ettiğini söylüyor. Yaran, uluslararası yarışmalarda tam 15 ödül aldı.