Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyin. Elinizle ince ince dilimlere ayırın. Unu yağda kavurun. Sütü ilave edin. Patlıcanı da ilave edip, tahta kaşıkla 15 dakika karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Bu karışımın içine, tuz ve karabiber katın. Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın. Bir çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun. Mantar ve biberi de küçük küçük doğrayıp, soğanlara ilave edin. Birkaç dakika çevirin. Kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edin. 5-10 dakika kadar pişirin. Tuz ve beyaz biberi katın. Beğendiyle servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik* 2 adet piliç göğsü
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 3 diş sarımsak
* 1 adet soğan
* 1 su bardağı mantar
* 2 adet biber
* 2 adet domates
* 1 çay bardağı domates suyul Beyaz biber
* TuzBeğendi için:
* 1 kg. patlıcan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Tuz
* Karabiber
* * *
Tavuklu sosisli makarna salatası
Yarım göbek salatayı ince ince doğrayıp, servis tabağına yayın. Ardından makarnayı haşlayıp, soğumaya bırakın. Tavuk sosislerini önce küçük küçük doğrayın, sonra da zeytinyağında sote edin. Salatanın üzerine makarnayı, sosisleri ve önceden çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri ekleyerek servis yapın.
Malzemeler 2 Kişilik
*
Yarım göbek salata
* 2 su bardağı makarna
* 6 adet tavuk sosis
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 7 adet çekirdekleri çıkarılmış zeytin
Yayın tarihi: 25 Kasım 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/25/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.