kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CHP lideri Deniz Baykal, İstanbul Sultançiftliği'nde partisine yeni katılımlar için yapılan törende "Rozetleri sağlam takın" tezahüratları eşliğinde iki kadını CHP'li yaptı.

"Muhafazakârlar artık CHP'ye sahip çıkıyor"

Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH
16.11.2008
İstanbul'da dün iki çarşaflı kadına rozet takan CHP lideri Baykal "Bir ezberi bozuyorsunuz. Türk siyasetinin kilidini açıyorsunuz" dedi..
CHP lideri Deniz Baykal, türbanlı kadınların partisine katılımıyla ilgili olarak "muhafazakâr kılık kıyafet içinde yaşayan insanların ülkenin gidişatı karşısında CHP'ye sahip çıktığını" söyledi. İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal "Artık, her kesimden insanlarımız yeni bir değerlendirme yapmak ve Türkiye'ye sahip çıkmak gereğini hissediyorlar" dedi. CHP lideri, Sultangazi'deki Hamza Yerlikaya Spor Salonu'nda partisine katılımlar nedeniyle yapılan törende çok sayıda başı örtülü ve çarşaflı kadını CHP'li yaptı. Baykal kadınlara "Bugün bir ezberi bozuyorsunuz. Türk siyasetinin kilidini açıyorsunuz. Bir tuzağı kürüyorsunuz" dedi. Baykal salondakilere de "Yeniden başlayalım. Kimse kimseyi dışlamasın. Hepimiz kardeşiz" diye seslendi. Başbakan Erdoğan'ın IMF ile anlaşmak yapmak için ABD'de olduğunu belirten Baykal "6.5 yıl aradan sonra tekrar IMF'ye mecbur kalacak duruma bu ekonomiyi kim soktu" diye sordu. CHP'nin yeni üyeleri ise "Bize değer verdiler. Bir de CHP'yi denemek istiyoruz" şeklinde konuştular.

LOZAN MASASINI İSTEDİ
Baykal, İsviçre'nin Türkiye'ye hediye ettiği Lozan masasıyla ilgili "Masa sahipsiz ve nerede duracağı belli değil" iddiasında bulundu. Baykal, "Eğer, bu konuda Türkiye'de devletin, bürokrasinin sahip çıkmakta bir sıkıntısı varsa CHP olarak bu masaya talibiz'' dedi.