Şu an
15 Kasım 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
15 Kasım 2008, Cumartesi
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Çocuk Kulübü
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Buzz
Gurme
Yazarlar
Güncel
Yaşama Dair
Sinema
Gurme
Döner, ustalık ister
Zaman zaman özellikle kentlerimizde mutfak kültürümüzün giderek sıradanlaşmasından, özensizleşmesinden yakınıyorum. Yine de bazı güzel gelişmeler beni umutlandırıyor, mutlu ediyor. Örneğin fast food'a karşı geliştirdiğimiz Türk usulü yemekler... Köftelerimiz, esnaf lokantalarımızı gerçi henüz ihraç edemedik ama Türk dönerini İrlanda'ya, İskoçya'ya bile gitseniz bulabiliyorsunuz; ayaküstü büfelerde hemen taze taze kesilip pide arasına sıkıştırılan döner, Avrupa'nın her yerinde çoktan dev hamburger zincirlerinin amansız rakibi oldu. Bizde de özellikle Taksim Meydanı'nda bir günde kesilen döner miktarının lüks hamburgercilerin ağzını...
Hint mutfağı denilince akla baharat gelir
Beyoğlu Tünel'de hizmet veren Taj Mahal, ilki Cihangir'de açılan Hint restoranının bir şubesi... Yemeklerindeki...
Boğaz'ın kuytudaki parlak balıkçısı
İstanbul'un trafiğini göze alıp, Kireçburnu'na kadar gidebilirseniz, Kamara balık restoranda palamut yemenin tam...
Sosyetenin yeni acılı mutfağı
Beşiktaş Akaretler'de, W Otel'in içinde bir süre önce açılan Spice Market, acılı ve baharatlı Uzakdoğu yemeklerini...
Çayı karanfilli, limonatası zencefilli
Dereotlu-peynirli kek, üzerine yazı yazdırabileceğiniz kurabiyeler, değişik pastalar... Beşiktaş'ta dört ay önce...
Şubesi de, lezzeti de bol
İstinye Borsa, Borsa restoranlar zincirine Adile Sultan Sarayı ile birlikte yeni katılmı. iki mekândan biri. Mekân,...
Lezzetin İtalyanca adı
Sandviççiden modern bir restorana dönüşen Panino Giusto'nun, İsviçre, Japonya ve İstanbul İstinye Park'ta da birer...
Fransızlar deniz ürünlerimizi tadacak
Mutfak Dostları Derneği ikinci Başkanı Sevim Gökyıldız'ın Fransa'nın güneydoğusunda Annecy Gölü kıyısındaki...
Fransız usulü krepçi
Fransızların ayaküstü uğradıkları creperie'lerde, krepin çok farklı çeşitleri yapılıyor. Bu creperie'lerin bir...
Brezilya türü et şöleni
10 çeşit eti, 1 metrelik şişlere takıp değişik bir ızgara yöntemiyle pişiriyorlar. Sonra, müşteriler pes edene kadar...
Bahçe değil lokanta
Yemek içmek konularında aşırı milliyetçiliği, şovenlik taslayanları sevmem.Dolayısıyla, aslını astarını araştırmadan...
Ortaköy'e Ege havası
Alaçatı'dan sonra İstanbul Ortaköy'de de bir şubesi açılan Lavanta, başarılı bir Ege lokantası. Sade dekorasyonu,...
Self servis bir gurme restoranı
OKKO Astoria, büyük bir mağaza olmanın ötesinde başarılı bir self servis gurme restoranı. Ürünler taze, yemekler...
Bu gencecik şefler Türkiye'nin gururu olacak
Uluslararası geçerliliğe sahip City & Guilds sertifikası veren Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi, dünya çapında...
Alaçatı'da balık sefası
Bir yandan gün batımını seyrederken bir yandan da iyi pirilmi. bir lagos ızgara ve deniz börülcesine kim 'Hayır,'...
Tabelası yok, adı var
1923'ten beri aynı yerde hizmet veren Tarihi Karaköy Balık Lokantası, bu süre içinde ne sınıf atlamaya çalışıp şık...
İtalyan şefin mahareti
Ortaköy'de yeni açılan Four Seasons Bosphorus Oteli'nin restoranı Aqua'nın yemeklerinde ve servisinde kusur aramak...
İtalyan usulü dondurma
Arnavutköy'de yeni açılan Girandola adlı butik dondurmacıda, yoğurtlusundan karpuzlusuna, her gün 15 çeşit dondurma...
Aşk, 'Melek ve Şeytan'ı yarattı
20 yıl Amerika'da restoran işleten Levent Altan, aşk uğruna İstanbul'a döndü ve Devil or Angel adlı mekânı açtı. Hem...
Bir lokma, bin korku
Gıda Güvenliği Derneği'nin (GGD) araştırmasına göre Türklerin hayatındaki en büyük üç risk; trafik kazası, çevre...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
Topuklu mu, babet mi?
Bir yanda kadınların vazgeçemediği topuklular, diğer yanda...
İnternette 'Jazz Band' yarışması
Kendini çok sesli bir performans merkezi olarak tanımlayan bir...
Afrika değil, Darıca
Darıca'daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nde karşılaşacağınız...
UFO'lar Boğaz'da şov yapacak
Kumburgaz'da çekilen UFO görüntüleri, dünya dışı varlıkları...
Masalcı amca buradaydı
Öyküleriyle çocukların kalbini fetheden İngiliz yazar Ian...
Beste üçüncü kez 'evet' diyecek
Mesleğim yüzünden ikinci çocuk zor!
Film gözlerimi doldurdu şarkım için para istemedim
Dünürler yemekte
Fikret'in evliliği çok farklı!
Ebru'nun makyözü icralık
Hesap Özge'ye düştü
Spor da yaparım kahvemi de içerim
'Umut' Şarköy'de başladı İstanbul'da final yapacak
Beyonce Sasha oldu
'Nine' filmi için kilo aldı
Yumurtacı Hakan!
Yeni yıla Sidney'de girecekler
Yazarlar
Sunay Akın
Turgay Noyan
Bülent Denli
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
Kabuğa çekilme zamanı geldi
Mantoların kullanışlı olması kadar şık görünmesi de önemli. Peki kış boyunca üzerinizden çıkarmayacağınız mantoları ...
Sonbaharın klasikleri
Mağazalardaki binlerce kıyafet ve aksesuar kafa karıştırıyor. "Hangisini giymeliyim?", "İlla yeni kıyafetler almalı ...
Lüks demokratikleşiyor
Lüks tüketimi, her fiyattan ürünü bir araya getirerek internetten kitlelere taşıyan ChiChiQueen. ...
Cuma
Kare As: Şerbet
Geleneksel Türk mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinden biri olan şerbet, yeniden doğuyor. ...
Göl manzaralı program
Bu hafta sonunu nasıl geçireceğine karar veremeyenler için, Eda Taşpınar bol alternatifli bir program hazırladı. ...