kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Marine edilmiş jumbo karides

Şırınga gibi keşifler işin şov yönü

17.10.2008
- Bir dönem Fransız mutfağı modası vardı. Ardından onun tahtına Asya oturdu ve suşi trendi başladı. Kısacası yemeğin de modası olabiliyor. Peki şimdi durum nedir? Hangi mutfak yükselişte?
- Asya mutfağı hâlâ yükselişte. Belki hem sağlıklı hem de farklı olduğu için inanlar Asya mutfağını seviyor. Füzyon mutfağı da oldukça tuttu. Farklı mutfakları, farklı malzemeleri karıştırmak artık işe yarıyor. Bir de şu sıralar şırınga gibi farklı trendler deneniyor.

- Şırınga trendi nedir?
- El Bulli, The Fat Duck gibi restoranları duymuşsunuzdur. Oralarda şefler, gazla yemek, nitrojenli tatlı gibi farklı keşifler yapmayı seviyorlar. Son olarak şefler yemeği sıvı hale getirip, şırıngaya koyuyorlar. Siz de şırınganın ucundan yemeği yemiyor, bir nevi içiyorsunuz.

- Şırıngada, hap kapsülünde ya da plastik kapta yemek... Tüm bu keşifler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
- Ben yemeği tabakta görmek, koklamak ve ağzımda hissetmek isterim.
Tüm bu keşifler aslında işin biraz da şov yönü.

- Ama bahsettiğiniz restoranlarda yemek yiyebilmek için, insanlar aylar öncesinden rezervasyon yaptırıyor?
- Merak ediyorlar ve denemek istiyorlar. Ama siz haftada kaç gün toz haline getirilmiş zeytinyağına ekmek banabilirsiniz ki!

- Benim değil ama belki bazılarının hoşuna gidiyordur!
- Gitmez. Belli süre sonra, çiğnemeyi, tatmayı özlersiniz. Taze ve mevsiminde bir domatesi alıp ezmenin, iyi bir bifteği püre haline getirmenin anlamı yok. Bu, yemeği ziyan etmek demektir.