- Restorana gelen müşterilerde en çok neye sinirleniyorsunuz?
- Mönüyü okumadan ısmarlıyorlar. Mönüde yemeğin ne olduğu, içinde neler olduğu yazıyor. Ama müşteri sadece adına bakıp ısmarlıyor. Sonra da "İçinde bu var, ben bunu yemem," diyor. Lütfen ne ısmarlayacağınıza karar vermeden önce, mönüyü iyice okuyun.
- Türk mutfağını nasıl buldunuz?
- Çok beğendim. Ama böyle bir mutfağı dünyaya tanıtamamanız çok yazık. Türk mutfağı kebapla sınırlı değil.
Ama Avrupa'da Türk yemeği denilince akla hemen kebap ve döner büfeleri geliyor. Oysa mezeleriniz ve tencere yemekleriniz oldukça başarılı. Bunları dışarıya daha fazla tanıtmanız gerekiyor.
Yayın tarihi: 9 Kasım 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/09/pz/haber,669083D77AB7452FA68FC76930D93D06.html
Tüm hakları saklıdır.