kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
M. Ahmedinecad

Anti-Bush koalisyonu

04.11.2008
Bugün dünyanın gözü kulağı ABD seçimlerinde... ABD'nin müttefikleri kadar bir dönem kafa kafaya geldiği ülkeler de seçimden, uzlaşı getireceğine inandıkları Obama'nın zaferle çıkmasını istiyor..
Dünya iki dönem üst üste başkanlık yapan George W. Bush'u uğurlamaya hazırlanıyor. 11 Eylül saldırıları sonrası attığı adımlarla dünyada kutuplaşmaları tetikleyen Bush'un şahin imajı nedeniyle Cumhuriyetçilerin başkan adayı John McCain dünyadan güçlü bir destek alamıyor. Demo kratların "dünyayı değiştireceğini" söyleyen adayı Barack Obama ise sadece ABD'nin müttefiklerinden değil "düşmanlarından" da destek alıyor.

'YETENEKLİ OLSUN'
Bush hükümetini her açıklamasında topa tutan Venezüella lideri Hugo Chavez dün yaptığı açıklamada seç i m d e Obama'ya destek verdi. Seçimde Obama'nın kazanacağına inandığını söyleyen Chavez, Obama'yı kastederek, "Ondan devrimci olmasını istemiyoruz, sosyalist ol da demiyoruz, ama ABD Başkanı olmak üzere olan bir siyahi olarak, onun bunun üstesinden gelebilecek yetenekte olmasını diliyoruz" dedi.

'DAHA ZEKI'
Chavez, "Yeni hükümetin Küba'ya ambargoyu ve saldırgan tavrı ortadan kaldırmasını umuyoruz" diye konuştu. Chavez, sözlerini, "Irak'tan ABD askerlerini çeksin, İran'a tehditleri bitirsin, Venezüella ve dünya da sussun" diyerek tamamladı. Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro ekim ayında yaptığı bir açıklamada Obama'ya destek vermişti. Castro, Obama'nın McCain'den daha zeki olduğunu belirtmişti. İran lideri Mahmud Ahmedinecad da kendisiyle müzakere masasına oturmayı planlayan Obama'ya destek vermiş ancak, "Bütün ABD'liler Obama'ya oy verse de böyle bir adamın kazanmasına asla izin vermezler" demişti.
Haberin fotoğrafları