kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dışişleri Bakanı Ali Babacan (solda), Leiden Üniversitesi Profesörü Halberstadt (ortada) BNP Paribas’ın Başdanışmanı Lemierre.

İstanbul'dan tüm dünyaya mesaj: Paniğe gerek yok

01.11.2008
Dünya Ekonomik Forumu toplantısından "Panik yok" mesajı çıktı. Leiden Üniversitesi'nden Prof. Halberstadt, İstanbul'daki forumda gerçeklerin soğukkanlılıkla konuşulduğunu bildirdi..
Dünya Ekonomik Forumu sona erdi. Avrupa ve Orta Asya konulu forumun kapanış konuşmacıları arasında yer alanÜniversitesi Ekonomi Profesörü Victor Halberstadt, İstanbul'da yapılan forumdan çıkan ilk izlenimin, "Dünyada bir panik yok" mesajı olduğunu söyledi. Gerçeklerin soğukkanlılıkla değerlendirildiği oturumların gerçekleştirildiğini belirten Halberstadt, forumdan çıkarıtılacak sonuçları şu şekilde özetledi:" Herkes pazarların birbiri ile bağlantılı olması gerektiğinin bilincinde, Orta Asyadaki potansiyel konusunda herkes iyimser, tabandan tabana gelişecek çok yönlülük önümüzdeki yıllarda artacak, Türkiye'nin bu bölgede temel bir köprü oluşturacağı ve kaynaklarını çok iyi seferber edebileceğinin herkes farkında." Halberstadt, kısa vadede temkinli bir iyimserlik ortamının dünyayı beklediğini de açıkladı.

'SİSTE KEMER TAKIN'
Dünya Ekonomik Forumu'nun kapanışında konuşan Dışişleri Bakanı Ali Babacan da, kaçınılmaz olarak içinde bulunduğumuz krizim tüm ekonomileri etkilediğini söyleyerek "Siste araba kullanıyorsanız dikkatli kullanırsınız. Kemer bağlarsınız" dedi. Babacan, krizde şirketleri ve ekonomileri "lüzumsuz risklere girmeyin, daha muhafazakar olun ve riskte kaçan bir tavır içinde olun" diyerek uyardı. Bakan Babacan, krizin ne kadar büyük olduğundan kimsenin emin olmadığını da söyledi. "Kriz bu kadar mı daha fazlası geliyor mu kimse bilmiyor" diyen Babacan, krizin her ekonomide farklı şekilde etkilere sahip olacağını vurguladı.