kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Her gün yenecek 9 sihirli yiyecek

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
31.10.2008
Bazı antioksidanlara karşı dikkatli olmak için püf noktaları:
* Eğer kolesterol düşürücü ilaçlar alıyorsanız, E ve C vitaminlerine karşı dikkatli olun. Bu vitaminler, ilaçların kolesterol düşürücü içeriğinin emilimini engelleyebilir. Günde 100 IU E vitamini ile 100 miligram C vitamini aşmamaya çalışın.
* Kanser tedavisi görüyorsanız, doktorunuzun özellikle kullanmanızı söylemediği antioksidan takviyelerinden uzak durun. Çünkü bu antioksidanlar kanserli bölgeyi de koruma altına alarak tedavinizin etkisini azaltabilirler.

RENGİNE GÖRE
* Gerekli besinleri içeren yiyecekler almak istiyorsanız, sebze ve meyveleri rengine göre seçin. Dış tarafı parlak ve koyu renkli olan yiyecekler daha zengin besin içerir.
* Elma, muz, böğürtlen, brokoli, havuç, turunçgiller, yabanmersini, koyu renkli fasulyeler, incir, şeftali, kırmızı lahana, kırmızı biber, ıspanak, tatlı patates ve domates... Her gün bu sebze ve meyvelerden en az 9'unu tüketmeyi hedefleyin. Bu tarz bir diyet, vücudunuzun kanserle, diyabetle ve erken yaşlanmayla savaşmasına yardım eder.
* Kalori almadan antioksidan takviyesi yapmak istiyorsanız, kahvenizi ya da çayınızı yudumlayın. Yeşil ve siyah çayla kahve, antioksidan deposudur. Her birinden günde iki fincan öneriyoruz.