Japon araştırmacılar yemeklerini hızlı yiyenlerin şişmanlama ihtimallerinin, diğer insanlara göre 3 kat fazla olduğunu ortaya koydu. Araştırmayı yapan Osaka Üniversitesi'nin araştırmacıları, soru sorulan 3 bin kişinin yarısından fazlasının hızlı yemek yeme alışkanlığı olduğunu saptadı. Hızlı yemeyenlerle karşılaştırıldığında hızlı yemek yiyen erkeklerin şişmanlama ihtimalleri yüzde 84 çıkarken, kadınlarda bu oran iki katını bulabiliyor. Yemeklerini bir çırpıda yiyenlerin ve tıka basa doyana kadar yiyenlerin şişmanlama ihtimalleri ise; diğer insanlardan 3 kat fazla.
Yayın tarihi: 1 Kasım 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/01/gny/haber,FF5224B482D14342A82F02EFEB203B24.html
Tüm hakları saklıdır.