kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Yöreye özgü bir yemek tarifi

31.10.2008
Yapılışı: Balıkları yıkadıktan sonra limon suyu ve tuz ile yarım saat kadar dinlendirin. Sonra balıkları küçük parçalara bölün, zeytinyağını tavada ısıtın ve balıkları atıp iki dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Daha sonra balık suyunu ilave edip bir taşım kaynatın. Bir kapta iki yumurta sarısını, tuzu, karabiberi ve beyaz şarabı krema ile karıştırıp sosa ekleyin. Elde ettiğiniz sosu balığın üzerine dökün, ekmek kırıntısını da ilave edip önceden ısıtılmış fırında 15 dakika beklettikten sonra servis edin.

Rügen Balık Gulaşı Çorbası

* 600 gr. balık filetosu
* 500 ml balık suyu
* 2 yumurta sarısı
* 4 kaşık krema
* 4 kaşık beyaz şarap
* 1 kaşık un
* 2 kaşık zeytinyağı
* 40 gr. tereyağı
* 2 kaşık ufalanmış ekmek
* Tuz, karabiber
* 1 limonun suyu