kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Fındık yağı, kızartmaya güzel renk verir

10.10.2008
Oğul Türkkan
"Benim tercihim soğuk yemeklerde sızma zeytinyağından, sıcak yemeklerde ise rivieradan yana. Kızartmalarda bile ayçiçeği yağı yerine zeytinyağı kullanıyorum. Ancak kızartmalarda içine bir parça da fındık yağı atıyorum. Özellikle patates kızartması tam kıvamında çıtır çıtır ve altın renginde oluyor. Kızartmada önemli olan yağ ve kızartacağınız maddenin oranıdır. Eğer yağ az, içine atacağınız şey ise çoksa, yağın ısısı düşer ve içine attığınız şey tüm yağı çeker. İki kerede kızartma yapmak en idealidir. Önce içine kızartacağınız şeyi atıp çıkartacaksınız. İlk seferde dışı kızarır, içi çiğ kalır. İkinci defa tavaya batırıp çıkarttığınızda ise içi de istenen kıvamda kızarır. Üstelik böylece yağı da emmemiş olur."