Sarmısak soslu tavuk budu
Mangalda tavuk butlarını arkalı önlü 10 dakika pişirin. Bu arada sosu için; maydanoz, taze soğan ve sarmısakları ince kıyın ve bir kaba aktarın. İçine zeytinyağını ve baharatları ilave edip, karıştırın. Pişmekte olan tavuk butlarını sosa bulayın. Mangalda 5 dakika daha arkalı önlü pişirin. Pişen tavuk butlarını servis tabağına dizin. Üzerlerine maydanozlu sosu döküp servis yapın.
Malzemeler
* 500 gr. kemikli tavuk budu
* Yarım demet maydanoz
* 2 adet taze soğan
* 7 diş sarmısak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Sodalı kabak böreği
Kabağı rendeleyip, peyniri çatalla ezin. Dereotunu ince kıyın. Kabağı, peyniri ve dereotunu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta sodayı, yumurtayı ve sıvıyağı iyice çırpın. Yufkalardan ikisini fırın tepsisine buruşturarak, tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine kabaklı harcı, her tarafa dağılacak şekilde koyun. Üzerine kalan yufkayı, yine buruşturarak yerleştirin. Son olarak sodalı karışımı üzerine gezdirin. 200 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Malzemeler
* 1 adet kabak
* 100 gr. beyaz peynir
* Yarım demet dereotu
* 3 adet yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 şişe soda
* 1 adet yumurta
Kakaolu ve bisküvili puding
Pudingi 3 su bardağı sütle koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Sonrasında ocaktan alıp içine rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve ince dövülmüş bisküvileri ilave edin. Bu karışımı kuplara pay ederek dökün ve buzdolabında 2 saat bekletin. Soğumuş pudingleri buzdolabından çıkartıp, üzerlerini gofret ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler* 3 su bardağı süt
* 1 paket kakaolu puding
* 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
* 1 adet portakalın suyu
* 1 paket kakaolu bisküvi
* Süslemek için gofret ve çilek
Yayın tarihi: 22 Ekim 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/22/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.