Soğanlı haşlama çöp şiş
Eti yıkayıp tencereye alın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin. Suyunu iyice çekince tereyağı, karabiber, kimyon, tuz ve sıcak suyu ilave edin. 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğan salatası için, soğanları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp tuzla ovun. Sudan geçirip süzün ve servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, sumak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve pulbiber ekleyip karıştırın. Pişen etleri ve kiraz domatesi çöp şişlere dizin. Soğan salatası eşliğinde servis yapın.
Malzemeler
*
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı sıcak su
* Tuz, karabiber, kimyon Süslemek için: Kiraz domates Soğan salatası için:
* 3 adet kırmızı soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı sumak
* 1 adet limonun suyu
* 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, pulbiber
Makarnalı domates çorbası
Kurufasulyeyi akşamdan ıslatın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Su ve sütü ilave edin. Kaynamaya başlayınca kurufasulye, makarna, tuz ve karabiber ilave edin. Makarna yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler 4-6 Kişilik
* 1 su bardağı kurufasulye
* 1 su bardağı burgu makarna
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3'er çorba kaşığı un ve salça
* 5 su bardağı su
* 1 çay bardağı süt
* Tuz, karabiber
Elmalı revani Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, tozşeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan un, tozşeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini geniş bir kaba alıp harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Revani şerbeti tamamen çekince dilimleyin. Elma karameli için, elmanın kabuklarını soyup dilimleyin. Bir tavaya alıp üzerine tozşeker ve suyu ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Revaniyi servis tabağına alın. Tatlının üzerine elma dilimleri yerleştirin ve karameli gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 6-8 Kişilik
* 1 su bardağı un
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 1.5 su bardağı irmik
* 1 paket vanilya
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 2 adet kırmızı elma
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt Şerbeti için:
* 4 su bardağı tozşeker
* 6 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu Elma karameli için:
* 1 adet kırmızı elma
* 1 çay bardağı tozşeker
* 2 çorba kaşığı su
Yayın tarihi: 21 Ekim 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/21/gny/haber,4E197B1A197A4352948B67EB9F2CE56C.html
Tüm hakları saklıdır.