kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Deprem Uzmanı Işıkara'dan açıklama

Giriş Saati : 15.10.2008 15:24
Güncelleme : 15.10.2008 23:39
Yeni Haber
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depremden korkmak yerine önlem alınması gerektiğini belirterek, "Doğal afetlerin ardından gaz kokusu alındığında kibrit veya elektrik düğmesi kullanılmaması gerekir." dedi.

Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Erzurum Valisi Sami Bulut'u makamında ziyaret etti. Işıkara, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin Erzurum'da başlayacağını açıkladı. Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı katkıları ile hazırlanan proje; afet zararlarını azaltmak için toplum liderleri aracılığıyla afetlere karşı eğitim verilmesini amaçlıyor. Proje kapsamında depremden korunmak için verilen eğitimi okula, camiye, mahalleye sokacaklarını dile getiren Işıkara; öğretmen, muhtar ve din adamlarına önemli görevler düştüğünü belirtti.

Yaklaşık 2,5 ay önce Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesi ve 17 kişinin hayatını kaybetmesi olayını hatırlatan Işıkara, "Konya'da Kur'an kursu vakasında yaşananlar... Öğretmen bilgisiz, koku var diyor. Öğretmenin elektrik kullanılmasını engellemesi lazımdı. Ne oldu; 17 çocuğumuzu kaybettik. Vereceğimiz eğitimleri bilmiş olsalardı bunlar yaşanmamış olurdu. Afetten sonra gaz kokusu alırsanız kibrit kullanmayın, elektrik düğmesini kullanmayın. Nihai hedefimiz bu can kayıbının yaşanmamasıdır." dedi.

Depremden korkmak yerine tedbir alınması gerektiğini ifade eden Işıkara, verilen eğitimleri alanlanların edindikleri bilgileri aileleri ile paylaşmasını istedi. Işıkara'nın valilikte yaptığı basın açıklamasında Kızılay Erzurum Şube Başkanı Mithat Turgutcan da katıldı. Vali Sami Bulut ise afetlerden önce tedbir alınmasının önemine değinerek; din adamları ve muhtarlara önemli görevler düştüğünü kaydetti.

(CİHAN)