Şu an
11 Ekim 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
11 Ekim 2008, Cumartesi
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Çocuk Kulübü
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Gurme
Yazarlar
Güncel
Yaşama Dair
Sinema
Gurme
Lezzetin İtalyanca adı
Sandviççiden modern bir restorana dönüşen Panino Giusto'nun, İsviçre, Japonya ve İstanbul İstinye Park'ta da birer şubesi var. Hem gözü hem damağı mutlu eden makarna, rizotto, pizza ve Milano usulü bifteğiyle de kısa sürede adından söz ettirmeye başladı... Günümüzde uluslararası bir zincirin parçası olmak ya da dünyaca tanınmış bir markanın lisansıyla üretim yapmak avantaj sağlıyor. Lisanslı dergilerin ilan toplama şansı daha fazla, uluslararası markalar, adı bilinmeyen yerli markalardan daha iyi satıyor. Bu nedenle de her üreticinin gönlünde uluslararası bir marka yaratma hayali yatıyor. Bu sözünü ettiğim, gerçek yeme içme dünyası için de geçerli...
Fransızlar deniz ürünlerimizi tadacak
Mutfak Dostları Derneği ikinci Başkanı Sevim Gökyıldız'ın Fransa'nın güneydoğusunda Annecy Gölü kıyısındaki...
Fransız usulü krepçi
Fransızların ayaküstü uğradıkları creperie'lerde, krepin çok farklı çeşitleri yapılıyor. Bu creperie'lerin bir...
Brezilya türü et şöleni
10 çeşit eti, 1 metrelik şişlere takıp değişik bir ızgara yöntemiyle pişiriyorlar. Sonra, müşteriler pes edene kadar...
Bahçe değil lokanta
Yemek içmek konularında aşırı milliyetçiliği, şovenlik taslayanları sevmem.Dolayısıyla, aslını astarını araştırmadan...
Ortaköy'e Ege havası
Alaçatı'dan sonra İstanbul Ortaköy'de de bir şubesi açılan Lavanta, başarılı bir Ege lokantası. Sade dekorasyonu,...
Self servis bir gurme restoranı
OKKO Astoria, büyük bir mağaza olmanın ötesinde başarılı bir self servis gurme restoranı. Ürünler taze, yemekler...
Bu gencecik şefler Türkiye'nin gururu olacak
Uluslararası geçerliliğe sahip City & Guilds sertifikası veren Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi, dünya çapında...
Alaçatı'da balık sefası
Bir yandan gün batımını seyrederken bir yandan da iyi pirilmi. bir lagos ızgara ve deniz börülcesine kim 'Hayır,'...
Tabelası yok, adı var
1923'ten beri aynı yerde hizmet veren Tarihi Karaköy Balık Lokantası, bu süre içinde ne sınıf atlamaya çalışıp şık...
İtalyan şefin mahareti
Ortaköy'de yeni açılan Four Seasons Bosphorus Oteli'nin restoranı Aqua'nın yemeklerinde ve servisinde kusur aramak...
İtalyan usulü dondurma
Arnavutköy'de yeni açılan Girandola adlı butik dondurmacıda, yoğurtlusundan karpuzlusuna, her gün 15 çeşit dondurma...
Aşk, 'Melek ve Şeytan'ı yarattı
20 yıl Amerika'da restoran işleten Levent Altan, aşk uğruna İstanbul'a döndü ve Devil or Angel adlı mekânı açtı. Hem...
Bir lokma, bin korku
Gıda Güvenliği Derneği'nin (GGD) araştırmasına göre Türklerin hayatındaki en büyük üç risk; trafik kazası, çevre...
Sefarad mutfağını keşfedin
Yemeklerini Musevi dininin esaslarına göre hazırlayıp sunan Carne Restaurant'ın mönüsü Türk ve Akdeniz mutfaklarının...
İstanbul'da 24 yıllık Karadenizli
Lazcada patlamış mısır anlamına gelen Pafuli, Kuruçeşme sahilinde 24 yılını dolduran bir Karadeniz restoranı. Eski...
Saray mutfağı Akaretler'e geldi
İstanbul saray mutfağıyla ünlü Konyalı, şimdi de '1897 Konyalı' adıyla Akaretler'de yeni bir şube açtı. İçinde yer...
Türk yemeklerinin önlenemez yükselişi
Kempinski Europe Luxury&Lifestyle dergisi bu ayki sayısında simitten böreğe, ayva tatlısından rakıya Türk mutfağının...
Galata'da Anadolu lezzetleri şöleni
Anadolu mutfağının geleneksel yemeklerinin yapıldığı Kiva Han'da, ısırgan otlu mısır çorbasından zeytinyağlı pazıya...
Çukurcuma'da gizli bir adres
Çukurcuma'da bir çıkmazın sonunda yer alan Çukurkeyif, insana kendini yazlık bir evin bahçesindeymiş gibi hissettiren...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
Savaş gösteri değildir
Dünyanın en önemli basın fotoğrafçılarından Ami Vitale,...
İstanbul Jazz Center festivallerle yarışıyor
Aytek Şermet âlem adam. Hani şu doktorluğu bırakıp caz kulübü...
İlle de abartılı olsun...
Büyük şapkalar, yüksek topuklu ayakkabılar, iri taşlı...
Akaretler'de moda festivali
İki yıl önce Galata'da başlayan Galatamoda Festivali, bu kez...
İki kısım tekmili birden
Genco Gülan ve Burhan Kum'un 'İki Süper Film Birden' sergisi,...
Şartlara göre önlem alacağız
'Futbolun coşkusu bizi bir araya getirsin'
Genciz tecrübesiziz ama hırslıyız, inançlıyız
Ümit Karan belirsizliği
Galatasaray Kulübü 103. yılını kutluyor
Terim'e markaj
Kalli'den yardım istediler
"Galatasaray Mancini'yi istiyor"
Favori Rijkaard
Lincoln'den ilginç ima!
Günün içinden
'Takımın en iyisi Terim'
13 futbolcumuzun henüz golü yok
Yazarlar
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Bülent Denli
Alışveriş
Şıklığın spor hali
Jean, spor ayakkabı ve eşofmandan vazgeçemiyor olabilirsiniz. Ama bu, hiç bir zaman şık olamayacağınız anlamına gelmez. ...
Her jean herkese olmaz!
Modası hiçbir zaman geçmeyen ve gardıropların vazgeçilmezi olan jean, her sezon şekil değiştirse de hep başrollerde. ...
Romantik bir sonbahar
Artık yazın bittiğini kabul edip, sonbahar-kış sezonuna ilk adımı atmanın tam zamanı. ...
Cuma
Filmekimi favorilerini eleştirmenler seçti...
Bugün başlayan ve 16 Ekim'e kadar devam edecek olan Filmekimi'nde bu yıl da ilgi çekici pek çok film var. ...
Cheesecake
Çikolatalı, vişneli ve limonlunun yanı sıra artık çok farklı çeşitte cheesecake'ler de var. ...