kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Polis servisine hain pusu: 5 şehit, 18 yaralı

Hüseyin KAÇAR - DİYARBAKIR
09.10.2008
PKK’lı teröristlerce Diyarbakır’da polis servis otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıda 4’ü polis biri şoför, 5 kişi şehit oldu. Olay yerinde teröristlerin attığı patlamamış bir el bombası bulundu..
Diyarbakır'daki polis okulunda görevli polisleri şehir merkezine taşıyan servis otobüsüne PKK'lı teröristler tarafından şehir girişinde el bombalı ve otomatik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 4'ü polis memuru 1'i yardımcı şoför 5 personel şehit oldu, 18 personel de yaralandı. Kaçan saldırganların yakalanabilmesi için karadan polis ve özel timler, havadan ise helikopterler arama başlattı. Saldırı, Aziziye mahallesi Seyrantepe mevkkisinde dün akşam tezkere görüşmelerinin sürdüğü saatlerde meydana geldi. Diyarbakır-Silvan karayolunda bulunan Dicle Üniversitesi Kampüsü bitimindeki Ali Gaffar Okkan Polis Okulu'nda görevli polis memurları, şehir merkezine gitmek üzere her gün olduğu gibi servislere bindi. Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis otobüsü, Aziziye mahallesindeki toplu konut yol ayrımına geldiğinde yol kenarında pusuya yatan PKK'lı teröristler, otomatik silahlarla servisi yaylım ateşine tuttu. Servis aracındaki diğer görevliler, saldırıyı düzenleyenlere karşı ateş açtı. Otobüs kurşunlarla delik deşik olurken, şans eseri teröristlerin attığı el bombası patlamadı.Yokuş çıktığı için hızını düşürmek zorunda kalan servis otobüsünde bulunan 30 personelden 4'ü polis, 1'i karakolda görevli şoför, 5 kişi şehit oldu, 18 kişi de yaralandı. Saldırıda yaşamını yitirenlerden 4'ünün polis memurları Duran Karaboğaş, Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Ahmet Kılıçarslan ve yardımcı şoför Vedat Ulu olduğu belirtildi.

SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇTILAR
Saldırganlar, silahlarını olay yerinde bırakarak çoğu gecekondu olan mahallenin iç kesimlerine kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışırken, serviste bulunup saldırıdan yara almayan polis memurları, yaralı arkadaşlarını olay yerine gelen ambulanslara taşıdı. Yaralı polisler Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, çok sayıda polis ve asker yaralılara kan vermek için hasteneye akın etti. Saldırganların yakalanabilmesi için aramalar aralıksız sürerken, görgü tanıklarının saldırıyı avcı yeleği giymiş bazı kişilerce gerçekleştirildiğini bildirmesi üzerine, şüpheli görülenler gözaltına alındı. Bu arada, olay yeri yakınlarında bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı'ndaki özel birlikler de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Olay yeri incelemesi yapan bomba imha uzman ekipleri, bir adet patlamamış el bombası buldu. Bu arada, bir polis ve bir jandarma helikopteri olayın yaşandığı Aziziye mahallesini havadan sürekli taramaya başlarken, karadan da mahalledeki şüpeheli evlerin didik didik aranıyor.

İKİSİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ
Görgü tanıklarının ifadesine göre, otobüse 3 kişinin saldırıda bulunduğu, olayda kullanıldığı tahmin edilen Doğan marka kırmızı renkli otomobil aranırken, saldırganlardan tümünün eşkalinin belirlendiği öğrenildi. Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için olay bölgesinde operasyon başlattı. Bölgedeki şüpheli kişi ve araçlar üzerinde arama yapılıyor. Çok sayıda Özel Harekat Tim mensubunun sevk edildiği bölge tamamen ablukaya alınırken, olay yerinden Silvan ve Ergani istikametine uzanan yollar da tutuldu. Saldırının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'a geldi. Bakanlar, Dicle Üniversitesi Tıp Fakümltesi Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.
Haberin fotoğrafları