Bu yıl av etleri ve onlardan yapılan yemeklere özellikle İstanbul'da büyük bir ilgi var. Konyalı'nın şefi Aydın Usta bu yemekleri Akaretler'de açılan restoranın mönüsüne koyunca herkesin beğenisini kazanmış, dikkatini çekmişti.
FARKLI LEZZETLER
Şimdi de İtalyan mutfağının usta ismi şef Piatti, İstanbul'da her yerde kolayca tadamayacağınız av eti mönüleri ile ekim ayında 'Conrad İstanbul Prego'da olacak. Özel İtalyan şaraplarıyla eşleştirilerek sunulacak olan av eti mönüleri 7, 21 Ekim ve 4, 18 Kasım tarihlerinde şef Piatti imzasıyla 'Prego Restaurant'ta yenebilecek. Ekim ayına özel av etleri mönüsünde, özellikle 7 Ekim'deki ova hayvanları temalı mönüde; 'Sangiovese' soslu yaban tavşanlı pappardelle, kestaneli 'Sambuca' soslu kızarmış yaban kazı, Shitake mantarları eşliğinde keklik suyuna tortellini gibi farklı lezzetlere İtalya'nın çeşitli bölgelerinden özel üretim şaraplar eşlik edecek.
Yayın tarihi: 2 Ekim 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/02/gny/ozedincik.html
Tüm hakları saklıdır.