kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bizim Toptan % 20 hissesini 'SU'ya bıraktı

27.09.2008
Yıldız Holding'in şirketlerinden Bizim Toptan'ın yüzde 20'si Güney Afrikalı Standard Bank'ın özel sermaye fonu SU Private Equity'ye satıldı..
Ülker markasının da sahibi olduğu Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bizim Toptan Mağazalar Zinciri'nin yüzde 20'si Güney Afrika merkezli Standard Bank Group'a bağlı özel sermaye fonu olan SU Private Equity tarafından satın alındı. Rekabet Kurumu'ndan onay alınmasının ardından 26 Eylül itibariyle tamamlanan satış işleminin ardından Yıldız Holding'in hissesi yüzde 60'a düşerken yüzde 20'şer hisse SU Private Equity ile Strategic Investment Fund olarak açıklandı. Ortaklar arasında yapılan gizlilik anlaşması gereği, satış bedeli açıklanmadı. Ortaklığın ardından SU Private Equity Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, fonu temsilen Bizim Toptan'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

CAZİP TEKLİF
Bizim Toptan Mağazaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Yaşar Serdengeçti, büyüme ve kurumsallaşma açısından SU Private Equity'nin cazip bir teklifte bulunduğunu belirterek, "Gelecek stratejilerimize uygun olduğu için teklife olumlu cevap verdik" dedi. Serdengeçti, şöyle devam etti: "SU Private Equity potansiyeli yüksek şirketlere ortak olarak şirketlerin büyümelerine katkıda bulunuyor. Bu ortaklıkla bir yandan büyümeye devam ederken, diğer taraftan kurumsallaşma çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız." SU Private Equity Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü de Türkiye'de 200 milyon dolarlık fonla yatırım yaptıklarını belirterek, "Biz şirketlere sadece para yatıran fon değiliz. Hedefimiz ortak olduğumuz şirketlere değer katmak. Bizim Toptan, sektörünün lider şirketlerinden biri ve büyüme potansiyeli yüksek. Şirketin geleceğine güveniyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları