kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Heybeliada’dan sonra milli tasarım projesinin ikinci gemisi Büyükada’nın da ilk kaynağı yapıldı. Törende Akçay adlı mayın gemisi de denize indirildi.

Milli gemi Heybeliada denize indi

Recai KÖMÜR - İSTANBUL
27.09.2008
İlk milli tasarım savaş gemisinin denize indirilmesi töreninde konuşan Başbakan, "Dünyada söz sahibi olmanın yolu denizcilikte söz sahibi olmaktan geçiyor" dedi..
İlk milli tasarım savaş gemisi olan ve radara yakalanmadığı için 'hayalet gemi' olarak adlandırılan "Heybeliada'' ile mayın avlama gemisi "Akçay'' dün İstanbul Tersane Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törenle denize indirildi. Törene katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, dünyada söz sahibi olmanın yolunun denizcilikte söz sahibi olmaktan geçtiğini söyledi.

TÖRENLE DENİZE İNDİRİLDİ
MİLGEM (Milli Gemi) projesinin ilk savaş gemisi olan "Heybeliada" dün denize indirildi. Pendik'teki törene Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve çok sayıda davetli katıldı. Törende mayın avlama gemisi "Akçay'' da denize indirilirken, TGC İnebolu'nun komuta teslimi ve MİLGEM projesinin ikinci gemisi "Büyükada'' nın ilk kaynağı da yapıldı. Pendik'teki İstanbul Tersane Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Erdoğan, tarihten bugüne hizmet etmiş bütün denizcileri, bütün kaptan-ı derya ve leventleri şükranla andığını söyledi. Denizcilerin sadece geçmiş tarihte değil, yakın zamanda da bütün olumsuz ve zor şartlara rağmen gurur verici başarılara imza attıklarını dile getiren Erdoğan, tarih boyunca değerli komutan ve denizciler yetiştiren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın başarılarının devamını diledi.

"SEKTÖRDE 4. SIRADAYIZ"
"İlk 'Milli Tasarım Savaş Gemisi'ni denize indiriyoruz. Hayırlı olsun" diyen Başbakan Erdoğan, "Denizlerimizde istediğimiz etkinlikte söz sahibi olabilmemiz için askeri gemi inşaatlarına ihtiyacımız var'' diye konuştu. Erdoğan, 2002 yılında dünya ölçeğinde 23. sırada olan gemi inşa sanayisinin denizcilik alanında gerçekleştirilen büyük atılımlar sonucunda, bugün tonaj ve sipariş edilen gemi adedine göre Güney Kore, Japonya ve Çin'in ardından 4. sırada yer aldığını anımsattı.