* Journal of the American College of Nutrition'da (Amerikan Gıda Koleji Yayını) yayımlanan bir makaleye göre bitter çikolata, içerdiği yüksek kakao oranı nedeniyle yeşil çay ve elmadan bile fazla antioksidan içeriyor. * Evde çikolata yapmak mümkün değil. Ama çikolatayı eriterek çeşitli kalıplara sokmak mümkün. * Çikolatada bulunan kakao yağı, çok özel ve hassas bir kristal yapıya sahip. Bu yapıyı korumak için çikolatanın 18-22 derece arasında saklanması gerekir. Direkt suni ışık veya güneş ışığı çikolatanın eriyerek bozulmasına ve acılaşmasına neden olur. * Çikolatayı kesinlikle buzdolabında saklamamak gerekiyor. * Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yaşayanlar, ağırlıklı olarak tatlı ihtiyacını karşılamak için şeker tüketiyor. * Şekeri bozulmadan saklayabilmek için buzdolabına koymayıp serin yerde muhafaza etmek ve ısıdan, kokudan, nemden ve direkt güneş ışığından korumak gerekiyor. * Şekerlerin raf ömrü, ürün yapısı ve saklama koşullarına bağlı olmakla beraber bir-iki yıl arasında değişiyor. * Dünyada kişi başına düşen şekerleme tüketimi ortalama 5 kilo. Almanya, İngiltere, İsviçre, Belçika ve Rusya'da 6-8 kilo; ABD, Avustralya ve diğer Avrupa ülkelerinde 4-6 kilo; Japonya ve Türkiye'de ise 2 kilo.
Yayın tarihi: 27 Eylül 2008, Cumartesi Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/27/ct/haber,08F4760A8DF04B48AD6BA42A50EE2273.html Tüm hakları saklıdır.