kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
YAŞ: 47

Eva Mendes, Meg Ryan'la karşı karşıya

17.09.2008
'Kadınlar' filminde rol gereği eşini Eva Mendes'e kaptıran Meg Ryan, gerçek hayatında kariyeriyle seksi yıldızı solluyor..
Hepsi kadın... Hepsi güzel.... Hepsi hırslı... Mary Haines (Meg Ryan), Sylvia Fowler (Annette Bening ), Edie Cohen (Debra Messing) ve Alex Fisher'ın (Jada Pinkett Smith) hem komik hem de dram dolu öyküsünü anlatan 'Kadınlar' geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi. Konusu New York'ta geçen filmi, ünlü komedi yazarı ve yönetmen Diane English çekti. Günümüz kadınları ve kadın ilişkileri hakkında bir film olan 'Kadınlar', Clare Boothe Luce'nin 1936 tarihli bir piyesinden ilk kez 1939 yılında George Cukor tarafından beyazperdeye uyarlanmıştı. Filmin bu yeni versiyonunda bu kez gözler Manhattan'da yaşayan kadınların dünyasına çevriliyor.

EZELİ DÜŞMAN OLDULAR
Diane English'in bu filmi, iki ünlü aktrisi de beyazperdede karşı karşıya getiriyor. Hikayenin göbeğindeki, Meg Ryan'ın karakteri tamamıyla modern bir kadın olan Mary Haines, çok bilindik bir olayla yüz yüze geliyor. Mary Haines, eşini Eva Mendes'in canlandırdığı 'Fıs Fıs Kız'a yani Crystal Allen'a kaptırıyor. Performanslarıyla beğeni toplayan ikili, bu filmle beyazperdede ezeli bir düşman gibi görünse de gerçek hayatlarında iyi iki arkadaş olmalarıyla tanınıyor. Meg Ryan filmde Eva Mendes'in karşısında yenilgiye uğrasa da, gerçek hayatında kariyeriyle Eva Mendes'in önünde bir tablo çiziyor. Bu durumda Ryan'ın yaşça Mendes'ten büyük olmasının da payı bulunuyor. İşte iki ünlü yıldızla ilgili dünden bugüne detaylar:

Meg Ryan
Eğitimi: New York Üniversitesi Gazetecilik Bölümü
Nasıl üne kavuştu: George Cukor'un filmi 'Rich and Famous' sayesinde büyük ekran ile tanıştı. Ancak büyük sıçrayışını 1986 yılında çekilen 'Top Gun'la gerçekleştirdi ve geniş bir hayran kitlesi kazandı.
Diğer filmleri: 'İçimde Biri Var', 'Harry İle Sally Tanışınca', 'Sevginin Bağladıkları', 'French Kiss', 'Aşk Tutkunu', 'Mesajınız var', 'Yaşam Kanıtı', 'Tutku Esirleri', 'In the Land Of Women' ve 'Melekler Şehri'...
Evlilik: Aktör Dennis Quaid ile 9 yıl evli kaldı (1991-2000). Bu evlilikten Jack Henry Quaid adında bir oğlu var.
Kazancı: 1997 yılında tarihin en başarılı 100 starından bir olma ünvanına hak kazanan Ryan, prim yapan sanatçılardan. Film başına ortalama 10 milyon dolar kazanıyor.
Ödüller: 'Sevginin Bağladıkları' ve 'Harry İle Sally Tanışınca' filmleriyle iki kere 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Altın Küre'ye aday oldu. Ryan, defalarca MTV Sinema Ödülleri'nde filmleriyle 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında adaylıklar kazandı.

*MEG RYAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Eva Mendes
Eğitimi: Kaliforniya Üniversitesi İşletme Bölümü'ndeki öğrenimini oyunculuk kariyeri için yarıda bıraktı. Genç yaşta sinemaya adımını attı.
Nasıl Üne Kavuştu: Denzel Washington'a Oscar kazandıran Training Day (2001) filmindeki Sara Harris rolü ile ünlenmişti.
Diğer filmleri: 'Daha Hızlı Daha Öfkeli', 'Bir Zamanlar Meksika'da', 'Takıldım Sana', 'Aşk Doktoru', 'Hayalet Sürücü' ve 'Cleaner' gibi filmlerle adından söz ettirdi.
Evlilik: Ünlü rockçu Dave Navarro ile 2003 yılında evlendi ancak evlilikleri üç yıl sürdü. Çift, 2006 yılında ayrılma kararı aldı ve boşandı.
Kazancı: Mendes de Ryan gibi 10 milyon dolardan aza bir filme 'Evet' demiyor. Ancak Mendes kazancını reklam anlaşmalarıyla arttırıyor. Şu sıralar Calvin Klein'ın yeni yüzü olan Eva Mendes, daha önce de Revlon reklamında yer almıştı.
Ödüller: 2002'de 'Training Day' filmiyle 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında ALMA ödülü adayı, 2005'te 'Hitch' filmiyle Teen Choice Ödülleri'nde komedide 'En İyi Kadın Oyuncu' adaylığı kazanmıştı.

*EVA MENDES FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

FİLMİN KONUSU
FİLMDE Mary Haines, stil uzmanı Sylvia Fowler, sürekli anne olmak isteyen Edie Cohen ve mizah yazarı Alex Fisher'ın kesişen hayatları anlatılıyor. Bu uzun süreli dostluk, çalkantılı bir döneme giriyor. Her şey Sylvia'nin bir güzellik salonunda manikürcü Tanya ile konuşmasıyla başlar. Dedikoducu Tanya, Crystall Allen isimli zengin avcısı, tezgahtar 'Fıs Fıs Kız'ın , evli iş adamı Stephen Haines ile birlikte olduğunu söyler. Sylvie kendini bir çıkmazın içinde bulur: Acaba en yakın arkadaşı Mary'e kocasının onu aldattığını söylemeli mi? Bu çıkmazla birlikte yakın dostuna ihanet eder ve işler karışır.
Haberin fotoğrafları