kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tacikan Kalimbetova - Zafer Çağlayan

Haber turu

Giriş Saati : 06.09.2008 00:27
Güncelleme : 06.09.2008 01:47
'Sanayici olarak zammı savunmak beni üzüyor'
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun, Türkiye Elektrik Ticareti Anonim Şirketi'nin (TETAŞ) sattığı toptan elektriğe yüzde 34'lük zam talebini onaylamasıyla ilgili olarak "Kuşkusuz iyi olduğunu söyleyemem'' dedi. Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu 5. Dönem Toplantısı, Çağlayan ile Kırgızistan Maliye Bakanı Tacikan Kalimbetova başkanlığında Ankara'da yapıldı. Çıkışıta soruları yanıtlayan Çağlayan, eski bir sanayici ve Sanayi Bakanı olarak "yapılan zamları savunma noktasında olmaktan üzüntü duyduğunu, ancak kimsenin öngöremediği şekilde enerji fiyatlarının arttığını'' ifade etti.

Koç Holding 2.4 milyar YTL net kâr açıkladı
Koç Holding ilk 6 ayda 2.4 milyar YTL net kâr açıkladı. Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre holdingin satış gelirleri yüzde 31 artarak konsolide satışları 28.2 milyar YTL'ye; faaliyet kârı ise 2 katına çıkararak 3.4 milyar YTL'ye yükseldi. Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu, ilk yarı sonuçlarında, Migros satışından gelen yaklaşık 1.1 milyar YTL'lik kazancın da eklendiğini belirtti. Migros ve Koç Allianz'ın satışıyla holdingin net nakit pozisyonunun 1 milyar doları aştığını vurgulayan Bulgurlu, odaklandıkları sektörlerde yeni yatırımlara hazır olduklarını açıkladı. Bulgurlu, 2008'in ikinci yarısının zor bir dönem olabileceğini belirtti

Otomotiv büyüdü ticaride daralma var
Otomotivde Türkiye pazarı ağustos itibarıyla 348 bin 876 adede ulaştı. 331 bin 217 adet olan 2007 binek ve hafif ticari araç pazarına göre satışlar yüzde 5.3 artmış oldu. Ağustosta ise satışlar yüzde 13.6 düşerek 43 bin 670 adede geriledi. Ağustosta binek oto satışları Ağustos 2007'ye göre yüzde 8.31 düşüşle 26 bin 102 adet olarak gerçekleşti. Ağustosta hafif ticari araç pazarı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20.4 azalarak 17 bin 568 adete geriledi. Bu yılın ilk 8 aylık döneminde ise binek otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10.3 arttı ve 216 bin 77 adete yükseldi. Hafif ticari araç satışları da aynı dönem için geçen yıla oranla yüzde 1.9 düşüşle 132 bin 799 adet olarak gerçekleşti.

İETT: İstanbulkart farklı, Akbil kalkmıyor
İETT, toplu taşımada kullanılanacak İstanbulkart projesinin farklı bir proje olduğunu ve akbil uygulamasının devam edeceğini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada, SABAH gazetesinde yer alan "Akbil tarih oluyor, Vakıf'ın 'göster-geç' kartı geliyor" başlıklı haberde söylendiği gibi, Akbil'in kalkmasının şu anda söz konusu olmadığına işaret edildi. Haberde bahsedilen 'İstanbulkart' projesinin ise tamamen farklı bir proje olduğuna değinilen açıklamada, "Oluşturulma aşamasında olan bu proje, oluşturulduktan sonra tanıtılarak, İstanbulluların hizmetine sunulacak" denildi. Halkbank da yaptığı açıklamada, konuyla ilgili ihaleye davet edilmediğini ve ihaleye girmediklerini bildirdi.
Haberin fotoğrafları