kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ahmet Tıktık

'Bölgesel farkı önleyelim terör ve işsizlik sona ersin'

Giriş Saati : 03.09.2008 23:56
Bölgeler arası gelişmişlik farkının kısa sürede bitmeyeceğini söyleyen TÜSİAD Başkanı Yalçındağ "Akılcı politikalar, güçlü iradeli uygulayıcılar tarafından hayata geçirilirse süre kısalır" dedi..
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Yalçındağ, Türkiye'nin gerekli yapısal değişimleri zaman geçirmeden gerçekleştirmesi ve bölgesel gelişmişlik farklılıklarından kaynaklanan göç, terör işsizlik ve eğitimsizlik gibi sorunlarını çözmek için gerekli adımları bir an önce atması gerektiğini belirtti. TÜSİAD'ın hazırladığı Türkiye'de Bölgesel Farklar ve Politikalar Raporu'nun tanıtım toplantısında konuşan Yalçındağ, "Bölgeler arasında çok ciddi sosyo-ekonomik gelişmişlik farklılıkları mevcut. Bu farklılıklar hem ulusal düzeydeki bazı politikaların etkin sonuçlar vermesi ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması yolunda engel oluşturuyor hem de AB'ye üyelik yolunda, mesafe kat edilmesi gereken önemli alanlardan olarak ortaya çıkıyor" diye konuştu.

ZENGİNDEN FAKİRE OLMAZ
Sektörel çeşitlenmeyi geliştirecek, bölgelerin rekabet avantajlarına uygun sektörlerde uzmanlaşmalarına olanak sağlayacak politikalarla bölgeler arası gelişmişlik farklılıkları ile gelir ve istihdam olanaklarındaki uçurumun azalacağını vurgulayan Yalçındağ, böylelikle büyüme potansiyelinin daha da artacağını kaydetti. Yalçındağ, "Bu çok kısa zamanda gerçekleşebilecek bir hedef değil, ancak akılcı politikaların güçlü iradeye sahip uygulayıcılar tarafından hayata geçirilmesi bu süreyi giderek kısaltacak" dedi. Yalçındağ, şunları söyledi: "Zengin bölgelerden fakir bölgelere para aktarmak, bölgeler arası gelir farkları sorununa ancak kısa vadeli çözümler sunuyor. Uzun vadede zayıf bölgelerde büyümeyi sağlayabilmek, geliri artırabilmek için fiziki ve beşeri kaynaklara yatırım yapmak, rekabet gücünü artırmak gerekli."